1 |
Artopilak eta taloa |
Murueta |
|
2 |
Gauez bordan txondorra zaintzen |
Soraluze |
|
3 |
Behizain, ipuinak irakurtzen |
Donostia |
|
4 |
Gaztainak eta morokila jaten |
Elgeta |
|
5 |
Baserrian jateko faltarik ez, baina soberan ere ez |
Ondarroa |
|
6 |
Ezkontzan, festa xumea, baina, ona |
Hendaia |
|
7 |
Su baxua eta "ekonomika" |
Errenteria |
|
8 |
Itsasontzi barruko bizimodua |
Mutriku |
|
9 |
Etxean potajerik inoiz falta ez |
Errenteria |
|
10 |
Arroketan, lapak eta arrain txikiak |
Donostia |
|
11 |
Jatekoa urri, gerraostean |
Aretxabaleta |
|
12 |
Eguneroko otorduak |
Ordizia |
|
13 |
Dendan saltzen zutena |
Amorebieta-Etxano |
|
14 |
Kale etxeko eta baserriko jatorduak |
Arrasate |
|
15 |
Babak eta gaztainak egunero |
Elgeta |
|
16 |
Arbillo kale-baserria |
Elorrio |
|
17 |
Gaztainak eta babarrunak |
Elgoibar |
|
18 |
Txerrikia gatz-kutxan mantentzen zen |
Azkoitia |
|
19 |
Francok gerrako gastuak ordaindu behar zituen |
Lizartza |
|
20 |
Gose garaia |
Donostia |
|
21 |
Ezkontza egunean ogi zuria |
Aretxabaleta |
|
22 |
Txerrikiaren kontserba; odolkiak banatzeko ohitura |
Ordizia |
|
23 |
Bidaniko festak gaur baino ilusio handiagoz |
Bidania-Goiatz |
|
24 |
Baserriko sukaldea: beheko sua; labea |
Antzuola |
|
25 |
Ez mozkortzeko, onena pitarra |
Donostia |
|
26 |
Txerrikia lehortzeko piper-hautsa eman |
Ordizia |
|
27 |
Otorduetan denetik jaten zuten |
Ordizia |
|
28 |
Baserrian zer jaten zuten |
Antzuola |
|
29 |
Bilbotik alde egiteko ordua |
Soraluze |
|
30 |
Gabonetan familia elkartuta; menua |
Elgeta |
|
31 |
Ogia eta otorduetako jakiak |
Deba |
|
32 |
Getariako jatetxeetan arraina nagusi: bisigua, legatza, barbarinak, panekak... |
Getaria |
|
33 |
Umeak gozozaleak |
Elgoibar |
|
34 |
Gosez ez, baina beti hotzez |
Donostia |
|
35 |
Janaria kontserbatzeko moduak |
Berastegi |
|
36 |
Beheko sua |
Donostia |
|
37 |
Sagarrak eta gaztainak biltzen |
Ordizia |
|
38 |
Errenta moduan, garia |
Aretxabaleta |
|
39 |
Marrubiak jan eta jan |
Soraluze |
|
40 |
Txerriak irarekin erreta |
Arrasate |
|
41 |
Umetako jolasak eta gozokiak |
Usurbil |
|
42 |
Gaztetako jatekoak: ortuariak |
Aulesti |
|
43 |
Inguruetako umeak Etxezarretara joaten ziren |
Arrasate |
|
44 |
Arraina itsasotik etxeko mahaira iritsi artekoa |
Usurbil |
|
45 |
Gose garaia |
Donostia |
|
46 |
Gari-jotzea |
Azkoitia |
|
47 |
Gabonetako otordu bereziak |
Donostia |
|
48 |
Gabonetan;aza, bakailaoa eta intxaur-saltsa |
Elgeta |
|
49 |
"Olixo-azia" eta marraskiloak |
Ermua |
|
50 |
Idiak, ardiak eta txerriak |
Aretxabaleta |
|
51 |
Gauero gaztainak afaltzeko |
Landibarre |
|
52 |
Odolkiak eta txorizoak |
Donostia |
|
53 |
Ardoa eta kopak, edari nagusiak |
Markina-Xemein |
|
54 |
Ezkontza-gurdiarekin |
Donostia |
|
55 |
Txikitoen zergatia eta tabernako jana |
Donostia |
|
56 |
Etxeko janaria eta tomatea gordinik jaten ikasi zutenekoa |
Usurbil |
|
57 |
Bost hilabeterako, babarrunak jaten |
Donostia |
|
58 |
Txerri-hiltzea eta honen inguruko ohiturak |
Ordizia |
|
59 |
Otorduetako jakiak |
Azkoitia |
|
60 |
Gerra hasi zenean, jan falta |
Hondarribia |
|
61 |
Baserriko otorduak |
Donostia |
|
62 |
Antxoak kontserban nola egiten diren |
Getaria |
|
63 |
Babarruna eta artoa entregatu beharra |
Donostia |
|
64 |
Txerri-hiltzea eta ogia egitea |
Ordizia |
|
65 |
Jaunartzeko opariak |
Hondarribia |
|
66 |
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke |
Ordizia |
|
67 |
Jaietako eta domeketako jateko bereziak |
Zaldibar |
|
68 |
Auzoko jaietan familia bazkaltzen etxera |
Zaldibar |
|
69 |
Bilbon, janaria urri |
Soraluze |
|
70 |
Gatzatua Letazurko jaietan |
Aramaio |
|
71 |
Odolki eta txorizoak oparitan auzora |
Ordizia |
|
72 |
Otorduetako jakiak |
Ordizia |
|
73 |
Gabonak; jaiotzak |
Aretxabaleta |
|
74 |
Baratzea eta etxeko janaria |
Ormaiztegi |
|
75 |
Juanitaren bakailaoa famatua Gazetan |
Elorrio |
|
76 |
Valentzian, jatekorik ez |
Soraluze |
|
77 |
Marinelen lehorreko lagunartea |
Mutriku |
|
78 |
Eibarko azokara saltzera |
Elgeta |
|
79 |
Txerri-odolkiak auzora |
Deba |
|
80 |
Arantzazu txokolatea |
Usurbil |
|
81 |
Angula asko harrapatzen zuten |
Hondarribia |
|
82 |
Bederatzi urterekin, txanelean |
Donostia |
|
83 |
Janaria gerraostean |
Berastegi |
|
84 |
Ardiki eta gazta faltarik ez |
Tolosa |
|
85 |
Soldadutzako bizimodua |
Berastegi |
|
86 |
Ogia eta artoberoa |
Eibar |
|
87 |
Gerra garaian, etxetik alde eginda |
Elgeta |
|
88 |
Babarruna, egunero |
OƱati |
|
89 |
Amonari buruzko oso oroitzapen onak |
Astigarraga |
|
90 |
Janaria: ze barazki eta lekari izaten zituzten. |
Zarautz |
|
91 |
Azal-biko taloak egiten zituzten |
Amorebieta-Etxano |
|
92 |
Bazkaritan, babarruna eta patata |
Tolosa |
|
93 |
Etxean dolarerik ez, auzoan bai |
Donostia |
|
94 |
Gosaria eta bazkaria |
Tolosa |
|
95 |
Emakumeen lan-baldintzak kotoi-fabrikan |
Andoain |
|
96 |
Abere-hiltzea: txorizoak, urdaia, zezina... |
Eibar |
|
97 |
Petrolio-argia eta beheko sua |
Orozko |
|
98 |
Txerri-hiltzea: txorizoak zelan egiten diren |
Eibar |
|
99 |
Frantziatik bota egin zituzten: Kataluniara |
Andoain |
|
100 |
Eguneroko otorduak: babarruna, txerrikiak |
Markina-Xemein |
|