Gabonak; jaiotzak

Gabonak; jaiotzak <p>Gabon gaueko afaria nolakoa izaten zen kontatzen du; zer jaten zuten: azak, bakailaoa, konpota eta turroia. Jaiotzak ipintzeko ohitura; Marianistetan egiten zuten jaiotza gogoratzen du.</p>

Transkripzioa

-Eta afaixa Gabonetakua izeten zan azak, bakaillaua, konpotia eta turroia. Ta gaurko egunien gure etxien holaxe eitten dou Gabon-gabekua; hemen kuadrillia juntaten gare. Eta lobak be esaten dau, Julen ezautuko dozu, ez aldaketako hori afaixoi, e! Beste etxe batzutan be eitten da lengo ohitturie jarraittu. Gero hurrengoko egunien eta, Natibittitate egunien eta orduan ez, orduan ba beti, ezta?, baiña afaldu holaxe. Ointxe be guk hola eitten dou.
-Gabonetan-eta nazimientuak ipintzen zien etxietan?
-Bai. Ifintten zien. Baiña Marienistetakua zan inportantiena. Baiña ifintten zien.