1 |
Txerrikia gatz-kutxan mantentzen zen |
|
2 |
Txerri-hiltzea |
|
3 |
Ikatza egin eta saldu egiten zuten |
|
4 |
Soroa landu eta ganadua zaintzen |
|
5 |
Pilotak nola egiten zituzten |
|
6 |
Labesuan egindako ogia |
|
7 |
Artoa eta garia |
|
8 |
Garia eta artoa egiteko prozesua |
|
9 |
Asterako ogia aitak egiten zuen |
|
10 |
Udaberrian mendian artzain, txabolan |
|
11 |
Gari-jotzea |
|
12 |
Miserikordia |
|
13 |
Berdura eta esnea saltzera azokara |
|
14 |
Gaztagintza |
|
15 |
Garia lantzen |
|
16 |
Konjuruak egitearen ordainak |
|
17 |
Etxeko jeneroa etxerako |
|
18 |
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten |
|
19 |
Ikatza egin eta saldu |
|
20 |
Azkoitiko Apasagasti baserrian morroi |
|
21 |
Garia nola jaso |
|
22 |
Baserriko lanak |
|
23 |
Gose denboran etxean ogia egitea salbazioa |
|
24 |
Artzaintza gertutik bizi zuen |
|
25 |
Baserriko lanak eta ganadua |
|
26 |
Artzain-lanak; ardi-esnea |
|
27 |
Baserrian behiak, txahalak, ardiak... |
|
28 |
Etxean ganadua zuten; esnea saltzera kalera |
|
29 |
Gaztak egin eta kalera saltzen zituzten |
|
30 |
Soroko eta egurretako lanak idiekin |
|
31 |
Errotak |
|
32 |
Izen-abizenak eta ogibidea |
|
33 |
Soroko eta baratzeko lanak |
|
34 |
Elgoibarko azokara saltzera |
|
35 |
Garitan hainbesteko bat herrira entregatu beharra |
|
36 |
Esnea plazan saltzen |
|
37 |
Gaztetatik artzain |
|
38 |
Jakiak kontserbatzeko, gazi kutxa |
|
39 |
Astoarekin errotara; ogia etxean |
|
40 |
Azokara saltzera |
|
41 |
Gazta egiteko prozesua |
|
42 |
Sagardoa egiten zuten etxean |
|
43 |
Otorduak etxean |
|
44 |
Astoa lagun, azokara saltzera |
|
45 |
Artoa eta taloa jaki nagusi |
|
46 |
Azpeitiko plazara, oilasko eta arrautzekin |
|
47 |
Gazta nola egin |
|
48 |
Baserritik bizi ziren |
|
49 |
Garia, artoa eta "patxetako" sagardoa |
|
50 |
Ura bai, baina argindarra urri |
|
51 |
Etxean egindako ogia eta estraperloa |
|
52 |
Ordu erdiko bidean azokara esnea saltzera |
|
53 |
Oleta mendira artzain |
|
54 |
Kalera esnea, fruta eta menda-sortak saltzera |
|
55 |
Martirieta auzoko eskola |
|
56 |
Eskolatik etxerakoan ardiak batu behar |
|
57 |
Esnea etxez etxe banatzen |
|
58 |
Azkoitiko industria nagusia, abarkagintza |
|
59 |
Urretxuko azokara trenez udareak eta sagarrak saltzera |
|
60 |
Urrategiko bidea auzolanean; gari-jotzea |
|
61 |
Idi-probetan apustuan |
|
62 |
Fruituak landatzen zituzten; behorrak saltzen zituzten |
|
63 |
1942, gose urtea |
|
64 |
Taloa, urdaia eta morokila etxeko jaki nagusi |
|
65 |
Errotan gariaren truke irina |
|
66 |
Artzain eta gaztak egiten |
|
67 |
Baserriko lanetan |
|
68 |
40 urtez kalera etxez etxe esnea saltzera |
|
69 |
Zaldia eta karroarekin ogia banatzen |
|
70 |
Lantegiko lana utzi eta oilo-granjara lanera |
|
71 |
Estrapeloa eta gosea |
|
72 |
Arrebaren oilo-granjan lanean |
|
73 |
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina |
|
74 |
Txerri-boda etxean |
|
75 |
Garotara Aizpurutxo eta Urrategi auzoetara |
|
76 |
300 ardi ingururekin, Irukurutzetan eta Elosuan artzain |
|
77 |
Ardi latxak zituzten eta eskuz jaisten zituen egunean bitan |
|
78 |
Gaztak egin eta kalera saltzera |
|
79 |
Ardi-larrua saldu egiten zuten |
|
80 |
Artzain-txakur txapelketetan parte-hartzaile |
|
81 |
Frantzia eta Bartzelonako artzain-txakur txapelketetan ibilia |
|
82 |
Arkume garaiko lanak |
|
83 |
Artalde ezberdinak nahasian |
|
84 |
Ganadua eta soroko lana |
|
85 |
Errota eta ogia |
|
86 |
Artzain-txakurren entrenamendua |
|
87 |
Txerri-hiltzea eta sagardoa |
|
88 |
Diru eskasiaren garaiko pasadizoa |
|
89 |
Azpeitiko azokara saltzera |
|
90 |
Diru pixka baten truke, alpargatak josten |
|
91 |
Ama Azpeitia eta Zumarragara azokara saltzera |
|
92 |
Artzaintzako garaiak |
|
93 |
Andrea abarketak josten |
|
94 |
Belarreta garaia |
|
95 |
Garotan egiteko sasoia |
|
96 |
Etxean egiten zuten ogia |
|
97 |
Errotaren funtzionamendua |
|
98 |
Ogia nola egiten zuten etxean |
|
99 |
Esnea saltzera kalera |
|
100 |
Txerri-hiltzea etxean |
|