Eskolatik etxerakoan ardiak batu behar

Eskolatik etxerakoan ardiak batu behar <p>Garai bateko bizimodua oso desberdina zen. Ardi asko izaten zuten etxean. Eskolatik etxerakoan, mendian ardiak bildu eta etxera eraman behar. Ardi-esnearekin mamia egiten zuten. Goizean taloa eta esnea gosaltzeko.</p>

Transkripzioa

- Eneeeeeee! Diferentie da, orduko bizi izetie ta oingue oso diferentik die, oso e! Buenoo...! Ordun talue ta esnie janda etorten giñen; mamixe... Ardi asko eukitzen gendun ta, zea, geo, eskolatik etxeakun ardixek etxea eman ber izeten giñuzen ta hor mendittik hartu ta... Ta etxekuak jatxi geo haura. Etxin artajorran-ta lan asko eukitzen zeben ta. Ta guk, eskolatik etxeakuan, ardixek eman ber etxea. Ta geo han jatxi; sartzen zittuen... Mamixe jan ta...
- Haura zeuanian gustora, gaiñera, ezta?
- Bai, talue, talue ta esnie goizien, talue ta esnie. Gaztaiakin talua ta gero esnia. Baaaai... orduko zea buenoooo...! oso diferentie lehendik.

Egilea(k): Amaia Elorza (Azkoitia BHI) , Jare Zendoia (Azkoitia BHI)