1 |
Ur bila astoarekin |
|
2 |
Gurdia egiteko egurra |
|
3 |
"Infernuak ere hartuko ez zuen astoa, ostikalaria eta koskaria" |
|
4 |
Upel motak |
|
5 |
Saroiak |
|
6 |
Ordua artizarrari galdetzen |
|
7 |
Saroiak eta larreak |
|
8 |
Altzora astoarekin zihoala... |
|
9 |
Platanondoa ona da |
|
10 |
Dolarean sagardoa egiten |
|
11 |
Izozteak hondatutako basoak botatzen |
|
12 |
Gurdia egiteko prozesua |
|
13 |
Isuna garia ehotzeagatik |
|
14 |
Garotara joaten zireneko ohiturak |
|
15 |
Etxeak su ez hartzeko modua |
|
16 |
Taloa eta ogi klaseak |
|
17 |
Sagar moten zerrenda |
|
18 |
Ganadua garraiatzen kamioian |
|
19 |
Oilaskoak handik eta hemendik lortzen |
|
20 |
Ardiekin lanean bertsoak kantatzen |
|
21 |
Aranoko ekonomia, ikatza eta mandazaiak |
|
22 |
Ur bila iturrira joateko alferkeria |
|
23 |
Emaztea Donostiara saltzera hirurogeitaka urtez |
|
24 |
"Zizarra", lehenengo sagar-zukua |
|
25 |
Zenbat eta leunagoa hobea arto-irina |
|
26 |
Gaitzetsitako arkumea maitatzeko trikimailuak |
|
27 |
Ardien faseak |
|
28 |
"Harrapazka eguna" |
|
29 |
Soroko lanak eta tresnak |
|
30 |
Errotazar errotako harria |
|
31 |
Gazuraren garrantzia |
|
32 |
Zumitzezko gazta ontziak egiteko pausoak |
|
33 |
Gari-jotzen |
|
34 |
Batzuk hostoak kimatzen, eta besteak gaztainak erretzen |
|
35 |
Artilearen erabilerak |
|
36 |
Altzora ardiekin joan, eta soinekoa puskatu |
|
37 |
Erdaraz ikasi izanagatik eragindako harridura |
|
38 |
Donostiako laranjak eta baserriko lanak |
|
39 |
Errenta ordaintzeko modua lehen |
|
40 |
Umeei eta etxeko lanei eskainitako bizimodua |
|
41 |
Ilearekin zer egin jakin ezinik |
|
42 |
Artoa eta babarruna |
|
43 |
Denak ahariaren atzetik |
|
44 |
Garia erein eta ebaki |
|
45 |
Sagardoa egiteko modu xelebreak |
|
46 |
Bizi guztian lana jo ta ke |
|
47 |
Mamia eraman eta txistorra ekarri |
|
48 |
Errotazar egondako lekuan gaur egun presa |
|
49 |
Gatzagia lortzeko pausoak |
|
50 |
Albaitaria presa handirik gabe |
|
51 |
Gurelesa alde batera utzi, eta kalera esnea saltzera |
|
52 |
Usurbilgo larra-behien zorigaitza |
|
53 |
Ardo mindua behi erditu berrientzat |
|
54 |
Xoxoka eta Eusebio soinu-jotzailea |
|
55 |
Ogia egiteko prozesua |
|
56 |
Poxentarri baserriaren egitura |
|
57 |
Bretxako postuan fruta saltzeko egin beharrekoak |
|
58 |
Postuan oilaskoak eta arrautzak saltzeko komeriak |
|
59 |
Hotel Londres bezero garrantzitsua |
|
60 |
Baserriko janaria, komuna eta komuneko papera |
|
61 |
7 urterekin ikasi arropa garbitzen |
|
62 |
Gazta etxean egiten |
|
63 |
Ilunpetan ikusteko moduak: farola eta kriseilua |
|
64 |
Gerra ostean janaria nola banatzen zen |
|
65 |
Andregaiarekin hasitakoan, bazkari batera joatean izandako komeriak |
|
66 |
Segaren prestaketa; Baserriko lanen eboluzioa |
|
67 |
80 kilo bizkarrean 10 urte zituela |
|
68 |
Garia eta artoari esker janaria etxean |
|
69 |
Negu gogorrak eta haiei aurre egiteko moduak |
|
70 |
Neguko baserriko lana |
|
71 |
Eguraldi txarra zenean, artoa aletzen |
|
72 |
Sagarrak bildu eta sagardotegia gobernatu |
|
73 |
Ganadu-tratulariarekin tirabiran |
|
74 |
Oianume, oso baserri handia |
|
75 |
Orduko ogia oraingoa baino hobea |
|
76 |
Astoaren gainean errotara |
|
77 |
Aita artzaina eta Miel hari laguntzen ibilia |
|
78 |
Erlezaintzan ere lehen errespetu handia erleari |
|
79 |
Gaztak egiteko prozesua |
|
80 |
Ardi hobeak izateko modua |
|
81 |
Ardien jatena eta haien kalitatea |
|
82 |
Mendia nolakoa, ardia halakoa |
|
83 |
Basoa hazteko, ardiak urruti |
|
84 |
Umatzen ziren ardiak vs ardi antzuak |
|
85 |
Arkumeen salmenta lehen eta orain |
|
86 |
Artileak estimazio handia lehen |
|
87 |
Mendiaren jabeak historian zehar |
|
88 |
Soldadutzan ganadua zaintzeko jakin beharrekoak |
|
89 |
Basomutil, artzain, laborari..., ofizio asko |
|
90 |
Udaberriko soroko lanak |
|
91 |
Taloa egiten |
|
92 |
Aranora eta Goizuetara errotara |
|
93 |
Garia eta artoa entregatu egin behar |
|
94 |
Basomutilaren lanak eta ardurak |
|
95 |
Bizimodua basolanetik ateratzea, gogorra |
|
96 |
Artzaintzan hiru-lau urtez |
|
97 |
Urnietatik Idiazabaleraino oinez artaldearekin errepide nagusitik |
|
98 |
Arkumea, bildotsa; arkaztea, artantxoa eta ardia |
|
99 |
Simaurra Albizturtik Urnietara eramaten |
|
100 |
Kalean gosea eta baserrira eskean |
|