Urnieta (Gipuzkoa)

Sagardoa egiteko modu xelebreak

Sagardoa egiteko modu xelebreak "Sagardoa" (edo, hobeto esanda, pitarra) egiteko modu xelebre bat kontatzen du.

"Sagardoa" (edo, hobeto esanda, pitarra) egiteko modu xelebre bat kontatzen du.

Transkripzioa

- Galdera in diazu sagardua nola itten zan. Ba, honekin geatu nintzan ni harrittuta: sagarra mehe-mehe ebaki, sekatu, zakutan sartu ta ganbaran zintzilikan jarri. Ta sagardua in bihar zan garaiyian, ura bota ta harekin in. Zean, Artikutzan entzun nun, Artikutzan San Agustin egunez junda. Oain, nik ez nun hoi entzun, ez nun entzun.
- Hoi seriyo esan ote zuen?
- Sagardua ta pitarra bi gauza dia, ta harekin sagardoik ez zan ateako: pitarra beharko zun izan, edo ura edo... Holako zeozer.