Urnieta (Gipuzkoa)

Usurbilgo larra-behien zorigaitza

Usurbilgo larra-behien zorigaitza <p>Usurbildik larra-behiak ekartzen zituzten uda pasatzera. Gerra bukatu eta berehala, behiak beraien kontura Urnietara abiatu, eta trenak mordoa harrapatu zituen.</p>

Transkripzioa

- Baiño Usurbiltikan etortzen zian mendi honta larra-behiyak. Usurbildik honea udara pasatzea ekartzen zittuen. Eta gerra pasa, ta bukatu ta seittun izango zan, bate gizonik be behi hutsak abittu Usurbiltik, ta Urnietako karrillea etorrita, karrillea sartu dia, ta trenak hor harrapatu zittun mordua, hamar-hamabi eo, hor. Hoi gerra bukatu zan garai hartako kontua.
- A ze galera!
- Hua're... Bai. Haik beren garaiya udaberriya somatu zuenian, iñor be martxa aurrea, ta gaizki atea zitzaiyen. Hoi nik oain hamabi urte banitun nik, ordun, hamar-hamabi o, hor.