1 |
Baserriak lursail zabalak zituen |
|
2 |
Aitak alpargatak egin eta izebak josi |
|
3 |
Arrateko kioskoa |
|
4 |
"Giputxaneko" frontoian lan egin eta entrenatu |
|
5 |
Alpargatak nola garbitu |
|
6 |
AmaƱa eta Legarreko baserriak |
|
7 |
Asoliartzako baserria eta ume kontuak |
|
8 |
Segan eta aizkoran baserrian |
|
9 |
Ama astoarekin plazara |
|
10 |
Arraindunak kalerik kale saltzen |
|
11 |
Klub Deportiboko kuota ordaintzeko trikimailuak |
|
12 |
Txahalgintza |
|
13 |
Txerri-hiltzearen inguruko azalpenak |
|
14 |
Abere-hiltzea: txorizoak, urdaia, zezina... |
|
15 |
Txerri-hiltzea: txorizoak zelan egiten diren |
|
16 |
Gerrako frontea; familiaren bizimodua erabat aldatuta |
|
17 |
Donostia inguruko sagardotegiak |
|
18 |
Errotara asto gainean |
|
19 |
Behia ume eske |
|
20 |
Txahalgintza; lohia edo karena bota egin behar |
|
21 |
Karobiak eta karegintza I |
|
22 |
Abereekin lotura zuzena duten zereginak; baserriaren ekonomia |
|
23 |
Arrautzak gari-kutxan, ondo kontserbatzeko |
|
24 |
Gaztagintza: tresnak, prozesua, eta abar |
|
25 |
Garia tolesteko moduak: bostekoak, "mutxurixuak", metak |
|
26 |
Garia ereitetik ebakitzera bitarteko pausoak |
|
27 |
Nola jakin behia beteta dagoela? |
|
28 |
Behien gaixotasunak: zuringa |
|
29 |
Legarre auzoa nolakoa zen |
|
30 |
Era askotako fruta-arbolak Telleria kale-baserrian |
|
31 |
Gariaren inguruko azalpenak: ebaki, sikatu eta jo |
|
32 |
Aginaga bailarak urteetan zehar izan dituen aldaketak |
|
33 |
Eibar inguruko basoak |
|
34 |
Behien gaixotasunak: erroibea |
|
35 |
Plaza zaharra |
|
36 |
Morokila nola egin |
|
37 |
Ira-batzea Urko mendiaren magalean |
|
38 |
Idiak eta gurdiak |
|
39 |
Lehenengo auto eta telefonoak bailaran |
|
40 |
Txerri-hiltzearen inguruko azalpenak |
|
41 |
Gaztaina kontuak: oskola, lakatza, klaseak... |
|
42 |
Garo-sailak eta garo-batzeak |
|
43 |
Ama artoberoa saltzen kalerik kale |
|
44 |
Txahala errapera bota behar |
|
45 |
Kaletarrak baserrira gaztaina erreak jatera |
|
46 |
Gaztetatik esnea saltzera Eibarrera |
|
47 |
Garia garbitzeko makina |
|
48 |
Baserrian laguntzen |
|
49 |
Ardizain |
|
50 |
Ganadua eta ardiak |
|
51 |
Oinez eta astoarekin |
|
52 |
Eibarren, harategian lanean |
|
53 |
Harategiko lana |
|
54 |
Gabonetan, txerri-hiltzea |
|
55 |
Gabonetako bazkaria |
|
56 |
Neska izatearren, etxeko lanetan lagundu behar |
|
57 |
Ortua eta txerritokia bizi irauteko |
|
58 |
"Partxua" baserria |
|
59 |
"Partxua" baserria bota ostekoak |
|
60 |
Kantabria gerra ostean |
|
61 |
Esneduna etxeraino |
|
62 |
Arrazola baserria |
|
63 |
Neskame eta morroi |
|
64 |
Arrazolako erromeriak |
|
65 |
Areatza eta Barrenkale |
|
66 |
48 urtez plazan haragia saltzen |
|
67 |
Astoa akabatu eta jan |
|
68 |
Garia ebaten egindako zauriak |
|
69 |
Baserrian lan egin ondoren tailerrera |
|
70 |
Goizeko mezara joateko lastargia |
|
71 |
Garo sasoia |
|
72 |
Urtean ereindakoak |
|
73 |
Garoari ira esaten zaio Eibarren |
|
74 |
Ardatzak nola egiten ziren |
|
75 |
Garoa azpitarako |
|
76 |
Azpiak eta azpigarriak hitzak eta kontzeptuak |
|
77 |
Simaurra noiz eta zertarako? |
|
78 |
Simaurra soroetan |
|
79 |
Eskola eraiki zutenekoa |
|
80 |
Ermuko kale-baserrien izen batzuk |
|
81 |
Ogia zortzi egunetik behin egiten zuten |
|
82 |
Garo sailak Kalamua mendian |
|
83 |
Garia nola ereiten zuten |
|
84 |
Salmentarako neurriak eta orduko merkatu plaza |
|
85 |
Erromeriara Usartzara |
|
86 |
Artzaintza; udan Kalamuan eta neguan etxean |
|
87 |
Okela gatzatu |
|
88 |
Lan-baldintzak: soldatak, ordutegiak,... |
|
89 |
Harakinen lana bildots garaian |
|
90 |
Bildots garaia |
|
91 |
Karabieta ingurura perretxikotara; gerra garaian eta gerra ostean, gose handia |
|
92 |
Eskolara joan beharrean, zotzak batzera |
|
93 |
Gosea eta razionamentua gerra ostean |
|
94 |
Ermuko baserritar batek taloa ekartzen zuen Eibarrera |
|
95 |
Baserriko tresnak: gurdiak eta narrak |
|
96 |
Oporrak baserrian lanean |
|
97 |
Garia batu eta ogia egiterainoko prozesua |
|
98 |
Baserritarren eta kaletarren arteko harremana |
|
99 |
Gari-jotzea eta itulan ibiltzea |
|
100 |
Baserriko lanak: laietan nola egiten zen |
|