Eibar (Gipuzkoa)

Txahala errapera bota behar

Txahala errapera bota behar <p>Txahal jaioberria behiaren errapera eraman eta esnea hartzen erakutsi behar izaten zaio. Mendian dabiltzanei ez, baina baserrian daudenei lagundu egiten zaie.</p>

Eibarko kultur ondarea

Jatorrizko proiektua

- Bai, hori gero bai, baiña lehelenguan, lehelenguan norberak eruan bihar, ta kosta eitten dok! Bai, kanpuan jaixotzen dianak eta […] dittuk eta, baiña momentuan ez, igual egun batera edo… Jaikitzen […] gosiak “Ta! Ta! Ta!”
- Billa?
- Bai ba, billa. Baiña guk, ba, jeneralian, hartu ta erakutsi, ta norberak jatxi pixkat, ta ahora ipiñi ta hantxe! Edo, botillatik edo… Tonto samarra bada, jatxi ta gero botillatik sartu “dza! dza! dza!”.
- Bueno…! Egongo ez dittuk ba! Mendixan jaixotzen dianak han urtetzen juek! Noiz eraten daben? Igual egun batera, baiña…
- Laguntza barik?
- Laguntza barik! Laguntza barik! Bueno…! Hor Vitorixako mendixetan dagozenak… bueno…! Puf! Han ez jakixat nik zelan urtetzen daben, baiña ama juanda beragana, ta berak be noiz edo noiz gosia edo… gaur ez bada bixar… baiña…! Guk ez. Guk ordu bira edo… Berak ez badauka fundamenturik, ba, horixe, jatxi botilla batera, ta gero botillatxo bat [egin…] sartu pixkat eta gero gabian beste… barriro, ta gero goizian ta… holan.

Egilea(k):