Eibar (Gipuzkoa)

Erromeriara Usartzara

Erromeriara Usartzara <p>Eibarrera heldu zenean ezberdina iruditu zitzaion. Herrira apenas bajatzen zen. Erromeriara ere Usartza auzo-gunera igotzen ziren. Herrira San Juan jaietan soilik bajatzen ziren. Usartzako erromerian Ermere trikitilaria gogoratzen du. Baita Benito Baskaran ere. Erromeriara Mallabitik ere etortzen zen jendea. Oinez egiten zuten dena. Ordaindu mutilek egiten zuten, neskek ez. Korro bakarra ezagutu zuen. Jantzi ere dotore janzten ziren. Abarketak eta abarkak Usartzako erromeriara eta herrira, San Juanetan, zapatak. Gurasoak ez ziren gehienetan joaten. Baserria ezin zen hutsik utzi.</p>