Muxika (Bizkaia)

Islandera

Islandera Zornotzara lehengusinarengana joaten zen eta harekin batera dantzak ikasten aritzen zen. Islandera aritutakoa da. Larrabidean irakasten zieten.

Transkripzioa

- Zorrotzara bai joaten nitzen, lehengusiñe Zorrotzan-ta. Hara be. Prakerren egoten zien ezpata-jantzie neskei erakusten islandera-ta. Ta gure lehengusiñie zanez, neu be han ibiltten nitzen jantzan ikesten-ta.
- A bai?
- Bai. Ni neurik eindde nau.
- Zornotzan?
- Nora joaten ziñen-edo?
- Tienera, tia geunkiun han. Ta lehengusiñe ni baiño ba, urte bi zaharraua. Ta Prakerrre izeten zan tanborinllerue ta jantzan islandera-ta. Ni islandera-ta ibillitte nau, jantzan-ta.
- Ta ze jantza ikesten zenduen?
- Soltie ta islandera. Bakizu, harek paluek, ez dozuz islanderak iñoiz ikusi zinttek-eta?
- Horrexendan ibiltten gintzezan.
- Soltie, islandera, ze jantza gehixau eitten zenduen? Ze jantza eitten zenduen, zintakaz eta?
- Zintakaz ta gero, ba, zinttekin zertzen geunien, geuk, tanboliñek joten euen soltie ta hantxe jantzan.
- Ta Zornotzan nun ikesten zendun hori?
- Han zer baten eskolen ondoan eoten zan. Eukitten euben horrek, berentzat holako saloa bat ta hantxe.
- Ze Larrabidien?
- Bai. Haren etxien, bai.