Muxika (Bizkaia)

Urrielduko "Txikito" postaria

Urrielduko "Txikito" postaria Postaria Gorozikako zuten, Urrielduko "Txikito". Gerra garaian, lan asko izan ei zuen. Beraien etxea Zornotzako lurretan egon arren, bizimodua Gorozikan egin izan du.

- Ta karterue Zornotzakue edo?
- Gorozikekoa. Txikito esaten gontsen /esateontsen/ Urrieldekoa. Karteru eoten zan. Ta gerra denboran esango dotsut, kantsaute kartak ekarten, Urrebarrora. Bakizu hemengo mutil gaztiek ba frentera joanda, eroan otsuezan, ezta? Ta honek, hemengo zerak, ba guri kartak eskribitako, han mutilleri, laguneri, zerak emon. Ta beti kartak eskribiten, beti. Holako montoiek nik be, eukitten nittuzen. Ta hona etorten zan zera-ta. “Barriro ez natorren. Hainbeste karta-ta zera-ta”. “Tirozu ba Liandro, Liandro aiba!, Tirozu tragotxue animetako apur bet-eta.” Nik eitten notsen eta bueno; ostien, karterue Gorozikekoa. Oin, Zornotzan dekot ipiñitte. Baia halan ta guzti be, Gorozikera kartak etorten diz.
- Geuza batzuk Gorozikekoak eta beste batzuk, Zorrontzakoak.
- Baina zu, nongoa zara zeu?