Ürrüstoi-Larrabile (Zuberoa)

Bidart apeza, Amenduzeko erretor

Bidart apeza, Amenduzeko erretor Bidart erretora eskolatua zen, Erroman gaindi teologia ikasten ibilia. Joanak ez du ulertzen nola Amenduzeko erretor izendatua izan zen. Jakintsuna izanagatik, sinplea eta argia zen. Belarrekin sendatzen bazakien, Joanaren iduriz liburuetan ikasirik. Erretorak zuen jendea artatzen : bere anaiaren etsenplua emaiten digu Joanak. Elizako urratsei buruz, jarrera malgoa zuen : adibidez bezperatik landa mutil-neskek dantza jauziak ikasten zituzten elgarrekin. Maitatua zen.

Euskal Kultur Erakundea

Jatorrizko proiektua