Eibar (Gipuzkoa)

Ogia zortzi egunetik behin egiten zuten

Ogia zortzi egunetik behin egiten zuten <p>Antzina, baserrian denetik ekoizten zen: ogia, sagardoa... Etxean zegoenarekin bizitzen ziren familiako guztiak. Ogia nola egiten zuten kontatzen du: Ezkaregiko errotara eramaten zuten irina. Zortzi egunetik behin egiten zen ogia, aste guztirako. Labea nolakoa zen kontatzen du. Ogi masari zati txiki bat kentzen zitzaion eta irin artean gorde astebetez, legami bihurtu arte. Hurrengo astean erabiltzen zen.</p>

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan EIB-093-009 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:

Antzina, baserrian denetik ekoizten zen: ogia, sagardoa... Etxean zegoenarekin bizitzen ziren familiako guztiak. Ogia nola egiten zuten kontatzen du: Ezkaregiko errotara eramaten zuten irina. Zortzi egunetik behin egiten zen ogia, aste guztirako. Labea nolakoa zen kontatzen du. Ogi masari zati txiki bat kentzen zitzaion eta irin artean gorde astebetez, legami bihurtu arte. Hurrengo astean erabiltzen zen.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Pasartearen kokapena

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia