1 |
Ardiak beti du lan handia: lehenengo bildotsak zaindu behar, eta gero gazta egin behar |
|
2 |
Baserri bakoitza zein errotatara |
|
3 |
Babak eta gaztainak egunero |
|
4 |
Bergara eta Eibarko azoketara saltzera |
|
5 |
Larunbatean egiten zuten aste osorako ogia |
|
6 |
Artazuriketarekin batera arrosarioa errezatu |
|
7 |
Karea ongarritzat sororako |
|
8 |
Gidatzeko baimena Arraten atera zuten |
|
9 |
Aita errementaria |
|
10 |
Eibarrera jeneroa saltzera eta erostera |
|
11 |
Garia jo, garbitu eta kutxara |
|
12 |
Txerri-hiltzea; "erregaloak" auzokoei |
|
13 |
Ardi-zainaren lanak |
|
14 |
Eibarko azokara saltzera |
|
15 |
Eibarrera plazara saltzera |
|
16 |
"Illua" eta honekin lotutako ohitura zaharra |
|
17 |
Bildotsak jaio orduko, zaindu egin behar |
|
18 |
Ardi-txakurrak |
|
19 |
Ardiei ilea mozten |
|
20 |
Ardi klaseak, lehengoak eta oraingoak |
|
21 |
Elgetatik Eibarrera doan bidea eskuz egindakoa |
|
22 |
Baserritik Bergarara tratura |
|
23 |
Mugak eta mugarteak |
|
24 |
Laietan nola egiten zen |
|
25 |
Lanik gogorrena Gabonetatik aurrera: esnea batu, gaztagintza... |
|
26 |
Lehen autobusa eta kamioia |
|
27 |
Lurretia. Aldats handiko inguruetan, lurra gora ekarri behar |
|
28 |
Gari-jotzea eta galafariak |
|
29 |
Ume-umetatik ikasi zuen artzain lana; lana baino, zaletasuna |
|
30 |
Sei hilabetez lan gutxi, baina beste sei hilabetean asko |
|
31 |
Gariaren inguruko lanak |
|
32 |
Artoa eta garia erein eta itulan idiekin |
|
33 |
Ardi-txakurrak |
|
34 |
Baserriko bizimodua |
|
35 |
Sorgin kontuak |
|
36 |
Errotara, plazara |
|
37 |
Ardiak noiz ernaldu behar? Ardiak eta ahariak |
|
38 |
Artzainek ardi guztiak ezagutzen dituzte |
|
39 |
Elgetako artzainak eta larreak: Egoetxeaga, Beizu eta Arraotz |
|
40 |
Langileek beraiek eramandako esnearekin gosaltzen zuten |
|
41 |
Esnea saltzera Eibarrera |
|
42 |
Auzolanean egiten ziren lan ugari |
|
43 |
Obispo egin zen Azulako semea |
|
44 |
Karegintza; karobiak non zeuden |
|
45 |
Egotxeagako haitzean harri ona |
|
46 |
Karea egiteko prozesua |
|
47 |
Karea zertarako erabiltzen zen |
|
48 |
Aita eta aitajauna ikazkinak; ikazgintza |
|
49 |
Ikatza egiteko prozesua |
|
50 |
Ikazgintza; Eibarren saltzen zuten ikatza |
|
51 |
Basoa garbitzeko lanak |
|
52 |
Garo-batzea; garotako Ama Birjina Pilarrekoa |
|
53 |
Gari-jotzea auzolanean |
|
54 |
Inguruetan lur onenak non zeuden |
|
55 |
Gari-jotzea eskuz garai batean |
|
56 |
Txondorra nola egin |
|
57 |
Txondorra egitean zaindu beharrekoak |
|
58 |
Errazena lehengo lekuan egitea txondor berria |
|
59 |
Txondorraren inguruko azalpenak |
|
60 |
Ikazkinek erabiltzen zituzten tresnak |
|
61 |
Elgoibarko sasimedikoarekin gertatutako anekdota |
|
62 |
Baserriko umeak beti lanean |
|
63 |
Ganaduaren inguruko ermandadea |
|
64 |
Sindikatuan erosten zuten etxerako behar zena |
|
65 |
Etxejabeari garia eta oilaskoak entregatu behar |
|
66 |
Basoa aitzurtu egiten zen garoa hartzeko |
|
67 |
Kubiertekin egindako abarkak |
|
68 |
Asko zegoen jeneroa saldu eta falta zena erosi |
|
69 |
Garia ebakitzen auzolanean |
|
70 |
Labesuan ogia egiten |
|
71 |
Eguneroko otorduetako jakiak |
|
72 |
Txerri-hiltzea eta odolosteak |
|
73 |
Ittulan eta ganadua zaintzen |
|
74 |
Pikatxoiez egindako bidea |
|
75 |
Haragia igandeetan bakarrik jaten zen |
|
76 |
Txerri hiltzea eta odolki banatzea |
|
77 |
Abereen inguruko azalpenak |
|
78 |
Eibarko merkatu plazara saltzera |
|
79 |
Bergara eta Eibarko azokara saltzera |
|
80 |
Baserritik bizimodua |
|
81 |
Txerria hiltzean, banaketa auzora |
|
82 |
Mutikotako lanak baserrian |
|
83 |
Txondorra egin zuten Arraten; ikazgintzaren inguruko azalpenak |
|
84 |
Ikatza egindakoan nola atera; ikatz-zakuak; erabilera |
|
85 |
Karobi motak |
|
86 |
Karobiak 6-7 metroko altuera izaten zuen |
|
87 |
Gariaren inguruko lanak |
|
88 |
Gari-jotzea "txanketian"; garia garbitzea |
|
89 |
Garia kutxetan |
|
90 |
Lexikoa: erpilla, hesixa, aria |
|
91 |
Berriatuan erositako behiaren inguruko komeriak |
|
92 |
Errotako lana irinetan ordaintzen zen |
|
93 |
Eibarko azokara barazkiak saltzera |
|
94 |
Gari-jotzen gertatutako pasadizoa |
|
95 |
Etxerako sagardoa |
|
96 |
Eguneko 150 litro esne |
|
97 |
Azokara saltzera |
|
98 |
Eibarko azokara |
|
99 |
Baserriko lanak |
|
100 |
Auzoko errota |
|