Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karea egiten ari zirela, elurra
    Media: Audioaren ikonoa
  • Baserriak gutxituz; karea
    ...ta. - Bai, idak ebagi ta. - Alaba: otak be bai, karobixa erreteko ta. - Baitta, karobixa erreteko otak ebagi ta. - Bai? Bazeukatzuein karobixa? Karobixa etxe onduan zeukatzuein? - Bai, etxe onduan ge...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Laborantzan; ongarriak
    ...dixegixa. - Karerik edo? - Karia be, azkenengua karobi bat akordaitten naiz erreten, argixa bertan ifiñi...naiz erreten, argixa bertan ifiñitta ibilli giñan karobixa erreten. Hor goikuak Urzelaikuak be lagundu osk...skuein, gero geuk eurari be bai, haik be baeukein karobixa, hor dago goiko zerien, oin dago ganaun eta zer...ra, ezta? Ez daixen han supittuan sartu. Baiña ha karobixa erreten tremendak in leheningo harako zerok […]...
  • Gerrako kontuak
    Gerrako hegazkinak pasatzen zirenean, karobi zaharrean gordetzen ziren. Legazpi aldetik soldad...itten zian zerak, aireoplanuak. Mordua. Ta gu han karobi zahar batera ta sartzen giñan orduan bilddurrakin...
  • Karobiak

Karobirik ez du martxan ezagutu. Senarrak bai, mutikoa z...koa zela. Sarramendin erre zen azkena.

- Eta, karobixetan? - Karobirik ez dot nik ezautu, ez. Karobixak badauz... - Ez Koixkarren ta ez Askazubin? -...
  • Gerra hasi zenean
    Gerra noiz hasi zen. Karobia erretzen zebiltzala sartu ziren erreketeak, bi a...asi zan, solamente ba, ze esangot /esango dot/ gu karobi erreten gebitzela bai, eta nik hamabost urte neuk...
  • Murgiako errotara mutil mordoa; baserriko lanak
    ...artzen zuten, guardia zibilak zeudela abisatzeko. Karobia erretzen. Idiekin lanean, Marixabel hirutan eror...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Baserrietako karobiak
    Lehen etxe guztietan egiten ziren karobiak. Urtean bi-hiru bider erretzen ziren karobiak. Karobi bat baino gehiago baserri bakoitzean. Lur desberd...esberdinak. - Karia eitten ibili ziñanian, zenbat karobi ezagutu ziñuzen? Zenbat euazen zu ibiltzen ziñan ...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Karobien jabetza
    Karobiaren jabeak baserritarrak. Herri-lurretan baserri ...k. Herri-lurretan baserri askoren artean egindako karobia ere aurki zitekeen.
  • Karobi batek izaten zuen lana
    Karobiak izaten zuen lana. - Basuetan eitten zien, ba, e...a harrixa be bihar da izan erako harrixa. Oseake, karobixai erre onduan ez da komeni ifinttia karia eittek...a funditten da! Oseake, bera erreten da. Ta behin karobixa eitten hasi ezkero lan haundixa da karobi bat eittia; atxur hutsez ta esku hutsez ein bihar...