Karobi batek izaten zuen lana

Karobiak izaten zuen lana.

Transkripzioa

- Basuetan eitten zien, ba, egurra nola egoten zan han, ta harrixa, ta harrixa be bihar da izan erako harrixa. Oseake, karobixai erre onduan ez da komeni ifinttia karia eitteko harrixa. Karia eitteko harrixa ifintten baldin badozu, bera funditten da! Oseake, bera erreten da. Ta behin karobixa eitten hasi ezkero lan haundixa da karobi bat eittia; atxur hutsez ta esku hutsez ein bihar da. Arenarrixa da hobia.
- Beti da arenarrixa?
- Arenarrixa ez da erreten [...]
- Ez, baiña karobi guztietan dao arenarrixa edo egon leike beste materialen bat?
- Ba, egon leike puntetara edo zerera, berotasun gutxiao harrapaitten dabenera, baiña beheko erdixen, han behintzat bai.