Karobiak

Karobiak <p>Karobirik ez du martxan ezagutu. Senarrak bai, mutikoa zela. Sarramendin erre zen azkena.</p>

Karobirik ez du martxan ezagutu. Senarrak bai, mutikoa zela. Sarramendin erre zen azkena.

- Eta, karobixetan?
- Ez Koixkarren ta ez Askazubin?
- Karobixak badauz, baiña erreten ez dot nik ezautu. Ez, gurian gizonak esaten eben baietz beak ikusi ebela, hor dau karobixa, ta ikusi ebela, baiña nik ez.
- A, baiña bea umia zanian igual, ezta?
- Bai, bea mutikua zala eo, bai. Karobi ondora bea armosua aittai eruanda euela esaten eben, baiña nik neuk eztot ezautu hemen karobirik. Azkenengo-azkenengo Sarramendin erre zala, ni umia nitzala e, esan itten euein karobixa erreten ebitzela Sarramendin... baiña guk geuk ez. Eta lehen baserri danetan itten euein e, bai bai, lehen baserri danetan.
- Klaro, ba, soruan botateko ta letxabia eitteko ta arrautzak gordeteko ta..
- Bai! arrautzak gorde orduan?! gero ikesi zan hori, arrautzak gordetia.
- Nik neuk ez dot ezautu, baiña ni jaixo baiño lehentxuau ondiok itten zan.
- Nik bai, nik ezautu dot bai. Baiña nik lehenengo kriada urten neben hori ikustera orduko, ta gero etxian ikusi neben.

Egilea(k): Jon Arkauz