Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karea soroan zabaltzen zen
    ...roipenak. Karea erre ostean bazkaria egiten zuten karobian laguntzen ibilitakoekin.

- Eta gero hori ka...ta erein biher zienerako. Por ejenplo erreten zan karobixe, ba, maietza baiƱo lehenao. Neguen be ez, negue... orduen. Akordetan naz, etxe baten bazkarixe zan. Karobixe erre ta, jo, ba, gero famelixen artien zelebrau...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Karea oso arriskutsua izaten zen; ikutzen zuen guztia erretzen zuen

Karea erre ondoren oso beroa egoten zen eta karobian bertan lagatzen zen hilabete inguru. Karea oso ...
    Media: Bideoaren ikonoa

• Karobiak Bolibar auzoan
    Karobiak ezagutu zituen auzoan; baserritarren arteko elk...nondik ekartzen zuten; basotik ota ekartzen zuten karobiari su emateko. Karobia nola betetzen zen; sua nola ematen zitzaion.
  • Karegintza
    Karea zertarako erabiltzen zuten azaltzen du. Karobitik karea nola ateratzen zuten. Zenbat denbora beh...
  • San Pedro jaiak zetozela eta... zenbat lan!
    ...ta, gainera, etxe osoa zuritzen zuten karearekin. Karobia ere bazegoen, baina, bestela, zakuak erosten zir...
  • Karobia; laia eta goldea
    ...n zen soldadu, eta ez zuen baserrirako afiziorik. Karobia zuten. Egurra ekarri eta harria. Sua egiten zute...
  • Karea nola egiten zen
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karegintza 1

Hegoaldeko baten laguntzaz karobian karea egin zuten. kareharria orgekin ekarri eta...erakusten zuten. Festa egiteko aprobetxatzen zen. Karobia harriz estaltzeari karobia giltzatzea deitzen zitzaion. Hoztar bat zen hort...

• Karegintza 2

Lurpean zen karobia. Karea denetarako erabiltzen zen.

• Baserriko tresnek asko erraztu dute lana
    ...n eskuz. Eskuko traktorea berak erosi zuen. Karea karobitik ekartzen zuten, kokorik ere ez zen egoten solo...