Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karea saldu partikularrei edo Antzuolako kurtideriara
    ..., baina beraiek urtean behin ere egin izan zuten, karobi txikia zuten eta. Inguruetan kare gehien egiten z...Guk urte askotan urtero be bai. - Urtero? - Guk karobixa txikitxuaua geukan, gurian karobixa zan, beste, Urtzelaikua eta honeik baiño txikit...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Etxekoak karegintzan; inguruetako karobiak
    ... karea egiten. Gau eta egun egon behar izaten da karobia zaintzen erretzen dagoen bitartean eta batzuetan...itzaizkien laguntzera. Etxe ondoetan egoten ziren karobiak, baina baita basoan ere. Inguruetako karobiak. Karobia egiteko lekuan arbela egotea komeni da azpian, l...
  • Karobien konponketa;karobiaren neurriak
    Karobia apurtzen zenean konpondu egin behar izaten zen h...en hari berriak sartuz; honen inguruko azalpenak. Karobi desberdinak egoten ziren, tamaina desberdinetakoa...sberdinak egoten ziren, tamaina desberdinetakoak. Karobiaren gutxi gorabeherako neurriak. - Eta karobixa hola zainttu biharrik? Arreglau biharrik edo? ...
  • Karobiaren aurrean zaintzailearentzat txabola
    Karobiaren aurrean txabola egiten zen karobia zaindu behar zuenarentzat. Karobia gau eta egun zaindu behar izaten zen eta egurald...bere txabola ta guzti dako. Txabolia etzan izaten karobixan gaiñian, e? - Ez? - Aurrekaldian. Eurixa edo...
  • Karegintzaren inguruko azalpenak
    Karobiaren ataka. Karobia nola joaten zen betetzen; lehenbizi "anporrak" s...enbizi "anporrak" sartzen ziren eta gero su eman. Karobiaren inguruko azalpenak. Nola ixten zen karobia, sua kanpora irten ez zedin.
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karea egiteko lehengaiak
  • Harriak nola jartzen ziren karobian
    Karobian harriak ipini behar dira, baina ez horma egitek... korridu deixan". Azkenengo jartzen den harria da karobia ixten duena eta hari "kiltzia" deitzen zaio. Kar...nguruko azalpenak. Suarentzat lekurik ez bazegoen karobian, brasa atera behar izaten zen "belakixakin". Be...brasa atera behar izaten zen "belakixakin". Beste karobi batzuek zuloa izaten zuten azpialdean eta horrela...
  • Karobia udaberrian
    Etxekoek edo bi etxeren artean egiten zuten karobia. Karobiak udaberri inguruan egiten ziren; arrazoiak azalt...
  • Ota asko behar karobirako
    Ota asko ekarri behar izaten zen karobirako eta erre ahala joaten ziren ekartzen, gainera...
  • Karobirako kareharria; karobia nola kargatu
    ...ian ekartzen zen. Kareharri asko behar izaten zen karobirako. Karehaitza behar zen karea egiteko, lapitz-h... "tiroa" egiten du eta. Honen inguruko azalpenak. Karobia betetzeko ez zuen edonork balio, ondo jakin beha...ioten lan horretarako. Nola jartzen ziren harriak karobian. Amaieran "kiltzia" sartzen zen goitik behera.