Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karobiaren egitura
    Karobiaren zatiak. Hormak egiteko, harri normala erabilt...k izaten zen. Arku itxura hartzen du goiko aldean karobiak; kareharriarekin eginda egoten zen. Harriak nol... eginda egoten zen. Harriak nola kargatzen ziren. Karobitik kanpoaldera, tunel bat ere egoten zen. Egurra ...
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karea eginda zegoenean ematen ziren urratsak
    Labe baten itxura izaten zuen karobiak. Harria erre ondoren, behera etortzen zen eta e...
  • Karobiaren egitura; inguruko baserritarren laguntza
    Aterpea nola egiten zuten. Karea erretzen zen bitartean, gau eta egun egon behar izaten ziren bertan. Inguruko baserrietakoak ere laguntzera etortzen ziren. Tunela, labeak haizea hartzeko balio izaten zuen. Gerora, karea ere bertatik ateratzen zen.
  • Egurraren prestaketa
    ...kin sortak egin eta ondoren meta bat egiten zuten karobi ondoan. Abuztua izaten zen garai egokiena pagoa i...
  • Harria kanteratik karobira nola eramaten zuten
    Kareharria nolakoa izaten zen. Mailuarekin apurtzen zituzten harri handiak. Kanterako lana nolakoa izaten zen. Gurdi normalak erabiltzen zituzten egurra garraiatzeko.
  • Karobia gau eta egun zaindu beharra
  • Karegintzaren inguruko azalpenak

Karobiari sua nola ematen zitzaion. Hasiera batean lasto...aion sua egurrari. Gauetan 2-3 lagun egoten ziren karobia zaintzen. Su indartsua behar izaten zen etengabe...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa

• Karea nola teratzen zuten karobitik
    Karea nola eta nondik ateratzen zuten. Burdinazko atea zabaldu eta pala handi batekin ateratzen zuten karea. Zuzenean gurdira bota eta handik etxera eramaten zuten. Karea larrainean utzi eta hoztu arte bertan izaten zuten. Ondoren, soroan zabaltzen zuten.
    Karobiaren egitura; noizkoa zen. Karobi zaharrak aprobetxatzen ziren karea erretzeko.
  • Gaztainondoen gaitzak; inausteko urtarorik egokiena, negua