Bilaketa

Pasarteak (206)

• Harriak hartzen duen kolorea erre ahala
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karegintzaren inguruko azalpenak
    Karegintzaren inguruko azalpenak. Karobiaren arkua nola egiten zen. Karobia lehenbizi azpitik eta lekurik ez zegoenean goiti...
  • Anporrak lehenbizi karobia berotzeko
    Normalean karobi barruan ura egoten da eta hasieran karobia berotzea komeni izaten da. Horretarako anporrak ...Horretarako anporrak sartzen dira hasieran, harek karobia berotzen du eta. Anporrari otarekin edo zerbaite...orrari otarekin edo zerbaitekin su eman eta harek karobia berotzen du.
  • Karobia erretzeko prozesua
    Bazkalostean ematen zioten su normalean karobiari. Anporrak erretzen egoten ziren denbora luzez ... arte ez zuten bestelakoak sartzen hasi beharrik. Karobia erretzeko prozesua.
  • Zenbat denbora behar duen karobiak erretzeko
    .... 2 gau eta erdi inguru behar izaten zituen euren karobiak erretzeko, txikia zen eta. Gauez karobia zaintzeko txandak egiten zituzten.
  • Karobia etengabe zaindu behar
    Bi lagun egoten ziren lantzean karobia zaintzen. Bero handia egoten da karobiaren aldamenean. Su altuari eutsi behar zaio eta e...urra egin zien. Karegintzaren inguruko azalpenak. Karobia etengabe zaindu behar izaten zen, edozein moment...
  • Harri zatiei karobi barrura bultza egiteko "kusiƱa"
    ...>Sardearekin bultza egiten zitzaien zatiei berriz karobi barrura. Beraiek "kusiña" deitzen zioten b...
    ... goritzen diren; gero "belundu" egiten omen dira. Karobia erretakoan, tapatu egiten da. Egun oso bat utzi ...
  • Karea eskuz ateratzen zen karobitik
    Eskuz ateratzen zen karea karobitik. Banastak bete eta gora pasatzen zituen behean...ehean zebilenak, gora atera behar izaten zen eta. Karobitik ateratako harriekin nola egiten zen karea: ont...
  • Karea hondatzen duten faktoreak; "gorringoa"