Bilaketa

Pasarteak (206)

• Txondorrak eta karobiak
    ...gin. Berrio aldean eta bai. Karerik ere ez, baina karobi zahar asko ezagutu dute. Ezagutu dituzte taldean ...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • "Ota-karobixa"
    "Ota-karobixa" deitzen dio karobi tradizionalari. Egunez otea sartzen zitzaion eta ...a, arbia erein aurretik. -Zuk ezautu dozu lehengo karobi zaharrik? -"Ota-karobixak" esaten dxakenak? Bai. Eindda be bai karia. Ei...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Karobi industriala
    Karobi industriala nolakoa zen eta nola kargatzen zen az...lakoa zen eta nola kargatzen zen azaltzen du. Ota-karobitik guztiz ezberdina.
  • Ezti gozoaren oroimena
    ...ukatu eta baserriak non hasten ziren esaten digu. Karobira joaten ziren, hango gizonak eztia ematen zietel...
  • Karobiak eta karea
    ...uen etxean karea egiten ezagutu. Inguruan baziren karobi zuloak. Kare gutxi erabiltzen zuten; bestelako on...n ziren. Albizturren ba omen ziren martxan zeuden karobiak, baina ez zen hura erosteko dirurik izaten.
  • Karobien inguruko azalpenak
    Baserriaren izenaren inguruan hainbat aipamen; karobiak. Karea nola egiten zen; prozesua.
    Media: Audioaren ikonoa
  • Ikazkintza eta karegintza inguruko baserrietan
    ...re. Txondorrak ikusi izan ditu inguruko basoetan. Karobi-zuloa ere ezagutzen du, baina karea egiten ez du ...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Basoak. Langintza zaharrak: ikazkintza eta karobiak
    ...n euen beste batzuk ez. Gure etxien itten zan. Ta karobixe erre be bai solorako karie botateko. - Txondo...e. Ta, ba, han… Ni gaztie nitzenien? Bai, bai. Ta karobixe erreten be bai akordetan naz. - Eta ikusten z...
  • Karobi-erretzearen inguruko azalpenak; lexikoa
    Karobiak nola kargatzen ziren. Karobiaren inguruko azalpen interesgarriak; lexikoa. Era...ota ondoren. - Ni gaztie nitzenien? Bai, bai. Ta karobixe erreten be bai akordetan naz. - Eta ikusten z... e? Zelako ondo! - Zelan [gogoratzen] dozu? - Karobixe da zulo bat, ezta? Zulo bat hola bueltan. Eta g...
  • Karea nola egiten zen
    ...n zen. Etxeak zuritzeko ere karea erabiltzen zen. Karobia erretzeko pago-egurra izaten zen egokiena. Auzok...k elkarri laguntzen zioten. Sei egunez egoten zen karobia erretzen. Karobien izenak. Elkarri laguntzeko ohitura handia.

...atittu ein biher zien, klaro! Eta gero burdixekin karobira eruen. Karobixak egoten zien hor ta hemen. Ni h...