Bilaketa

Pasarteak (206)

• Aspaldiko karobiak
    ...eko eta ondoren soroan erabiltzen zuten. Goierrin karobi gutxi daude. Urnietan badago oraindik karobia izandako zuloa. Buruntza mendian karobi bereziak egiten zituzten, oraindik ere ikusi dait...
  • Karobiko lana fundiziorako
    Karobia nork erabiltzen zuen azaltzen dute. Harrobia karobi ondoan zegoen. Karobietako lana fundiziorako izaten zen, eta garraiorak...
  • Karobiak I
    Etxe ondoan zuten karobia. Zelan egiten ziren azaltzen du. 50 bat karobi ingurua zeuden inguru horretan. Karobiak solorako erabiltzen zen, kareak lurra samurtzen...
  • Karea asko erabiltzen zen ortuan edo fruta-arbolekin
    ...a nola egiten zuten ozta-ozta gogoratzen omen da. Karobia zuten etxe inguruan eta aitak karea egiten zuen....area egiten zuen. 3 egunean egon behar izaten zen karobia erretzen harik eta goiko harriak zuritu arte. As...
  • Karobia egiteko (bobeda) arte handia behar zen
    Karobia ez zen auzolanean egiten, baina laguntzera etort...aguntzera etortzen ziren inguruko baserrietakoak. Karobia nola prestatzen zen. Harriak bildu eta harriak a...rtzen zituzten harriak. Arte handia izan behar da karobia prestatzeko. Euren baso baten kantera bat dute e...
  • Karobia eta karea
    Lopene baserri ondoan karobia zuten. Karea nola eta noiz egiten zen azaltzen d...
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karea nola egiten zuten I

Larraulen zenbat karobi zeuden. Menditik egurra ekarrita karea nola egite...dun askotan in, guk [...] hoixe, gutxik. -Zenbat karobi zian ba Larraulen? -Karobiak? Hemen bi [...] bi, bi ta, hor gaiƱontzian hola...

• Karea nola egiten zuten II
    ...en denboa ikaragarri. -Zenbat pago botatzen zian karobiyan? -Ba, hori, [...] pagua subana baiƱa harriya ... -Ta harri pusketa haundik behar izaten al zian, karobiako... Harri pusketa haundik behar izaten zian o t...
  • Karea egiteko elkarlanean

• Linapotzuak eta karobiak