Bilaketa

Pasarteak (206)

• Arkudun sarrera
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karobia gau eta egun sutan
    Karobia harriz bete, sua egin eta gau eta egun mantendu ...un egoten zen erretzen. San Juanetan egiten zuten karobia, martxoan hasita harria ekartzen.
  • Harri asko, karobia betetzeko
    ...a. 20-30 kilorainoko harri pusketak sartzen ziren karobian. Zurezko kutxadun gurdietan ekartzen zuten harr...
  • Kareharritik dator karea
    Lehenagoko karobietan egurra aurretik eta harria gainera, goitik bo...botatzen zen. Kareharria (karehaitza) erretzen da karobietan. Karea palarekin atera otzaretara, eta gero g...
  • Karobi ondoan bero galanta
    Bergarako Ondartzatik ekartzen zuten dinamita. Karobira egurra errelebotan sartzen zuten, bero handia e...
  • Karobia bukatzea ospatzen zuten
    ...n zuten. Etxe bakoitzetik bi lagun ibiltzen ziren karobia zaintzen. Karobiko harriaren gainean su garra agertzen zenean, har...
  • Ojangurenekoa, azken karobia Elgetan
    1943. urtean egin zuten karobia Ojangurenen, harrezkero ez du beste inork egin k...tan. Gerra aurretik kare asko egiten zen herrian. Karobita izenez ezagutzen den parajea ere bada.
  • Karearen erabilera soroetan
    ...Garia eta artoa urtero txandatzen ziren soroetan. Karobiaren lan handiagatik eta baserrietan jendea gutxit...an handiagatik eta baserrietan jendea gutxitzeak, karobien desagerpena ekarri zuen.
  • Karea nola egiten den
    ...iren artean egin zuten azkenekoz karea. Zubia ere karobi-bobedaren teknikaz egin zuen aitak. Karegintzaren...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Karobiaren bobeda