Bilaketa

Pasarteak (206)

...rra zenean, ordea, Santa Barbarara eramaten zuten karobiarekin lan egitera.
  • Karobiarekin lanean
    Karobiarekin nola egiten zuen lan kontatzen du Enrikek.
  • Kare-harria, karea egiteko
    ...n du. Bi edo hiru lagun behar izaten ziren; batek karobia zaindu, besteak egurra edo otalorea ekarri.
  • Karea beharrezkoa
    ...abiltzen zuten, baita etxea margotzeko ere. Karea karobian nola gordetzen den azaltzen du. Auzoko baten pa...
  • Aitarekin ikatza egiten ibilitakoa
    ...eko. "Txondar-zulo" ugari ziren inguruetan; baita karobiak ere. Berak ez du ezagutu karea egiten.
  • Gari eta arta-txoriak
    ...irenetik txori gutxiago dago inguruan. Toponimia. Karobi-etxe bat zegoen bide ondoan. Arta-txoriak oso uga...
  • Karobian lanean
    Baserri inguruan duten karobia. Karea nola egiten zen. Fundizioetan zerbaitetar...saltzen zen. Etxeak zuritzeko ere erabiltzen zen. Karobia nolakoa den; nondik ateratzen zen karea; etab. G...otutakoan, harri gehiago eta egur gutxiago. Beste karobi batzuk. Toponimia. Harria Ataungo harrobitik eram...
  • Karobiaren jabetza; karobiaren inguruko hainbat azalpen
    Baserri ondoan duten karobia, beraiena da. Baina baliteke kasu batzuetan karobiaren jabetza bi baserrirena izatea. Karobia egiteko toki egokiena zein izaten zen. Beraiek h...n izaten zen. Beraiek harrobia ere bertan zuten, karobitik oso gertu. Labea nolakoa zen. Karea nola erret...
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karearen garrantzia