Beasain (Gipuzkoa)

Karobian lanean

Karobian lanean Baserri inguruan duten karobia. Karea nola egiten zen. Fundizioetan zerbaitetarako erabiltzen zuten eta bertara saltzen zen. Etxeak zuritzeko ere erabiltzen zen. Karobia nolakoa den; nondik ateratzen zen karea; etab. Goiko aldetik egurra, ikatza eta harriarekin kargatzen zuten. Hasieran, berotu arte harri gutxi; berotutakoan, harri gehiago eta egur gutxiago. Beste karobi batzuk. Toponimia. Harria Ataungo harrobitik eramaten zuten. Harria nola txikitzen zuten. San Martin erreka; presa.