Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karobi bat egiteko eman behar ziren lehenengo urratsak
    Non egiten ziren karobiak. Zuloa egin behar izaten zen lehenengo. - Karobixia bera eitteko lekua ze izaten zan, espeziala? H...her xako beheraotik, eta hortik hasitta badaukozu karobixa eitten, ba, hemen daukozu [ederkixao], gero "a ...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Karobiak erretzeko urteko sasoi egokiena
    Udaberrian egiten ziren. Neguan zergatik ez. - Zein zan sasoirik onena karia eitteko? - Ba, udabarrixan eitten zien [...]. Neguak badakitzu zer dakon? Deskargaitteko denpora [...] txarra, zeatik karia, ba, sutan eitten dau hori, erreten, karia eitten [surik emonik]. Astelehenian letz sua emuten xako, ezta? [...] Egoten zan, astelehena, martizena, eguaztena ta eguena. Hiru egun ta gau bat, hiru e
    Zenbat denbora behar izaten zen erretzeko. Noiz atera behar da. Euriak kalte handia (gertatutako ipuin bat kontatzen hasten da, geroago jarraitzen du).
    Media: Audioaren ikonoa
  • Karobia egiteko eguraldi egokiena
    Euria zegoenean zer egiten zuten. Zergatik egiten ziren udaberrian. Zein ingurutan egiten ziren gehiago. Lur buztintsua. Teileriak.
  • Karobien inguruko kontuak
    Behin karobia hustu eta gero, berriz kargatu zitekeen. - Eta e... lehen, hiru tanda edo hiru bider edo eitten zala karobi bardiñian. - A! Bai. Ba hor... - Horrek hirura...irurak eingo zien udaberri inguruen? - Bai, bai. Karobixak behin... Behin karobixak behin deskargau ezkero atzera kargaitteko gert...
  • Karobi klaseak; harri klaseak
    Karobi mota desberdinak. Harri klasea kontutan izan beha... desberdinak. Harri klasea kontutan izan behar da karobia egiterakoan. - Karia eitteko modu bat baiño geh...ra, harrixa, egurra, harrixa... - Ez. - Holako karobirik hemen ez dao? - Badia horreik, e! - Kapetan...n ez dao holakorik? - Ez. Hemen ez da ein holako karobirik. Ez dou guk ezautu hemen. - Ez? - Ez, ez. ...
  • Kareak ateratako hautsa zelan ateratzen zen
    ...... konsumidu eitten dau, e? Ondo tiraketan daben karobixa baldin bada, e, oseake, tirua ona [hartzen] bal...tten dauen lana [da]. - Bai. Dana dala, bazeukan karobixak... - Baiña hautsa etarateko lekua baeukan, e?... - Bai. Baiña orduan ez euen tuboik! Orduan tubua karobixen zeraatik? Tuborik ez eben iñok pentsaitten ero...ahalegiña eitten zan zerian, baiña ondo [bazoien] karobixa ez dau eukitzen nezesidade haundiik, e? -Ta b...
  • Karobietan erabiltzen ziren erregaiak: egurra, ota
    Zer erretzen zen karea egiteko. Ota. Erabiltzen ziren tresnak.
  • Karobiaren erretze-lana
    Zenbat egunetan egoten zen erretzen. Zenbat egur sartu behar den. Gaua basoan pasatu behar.
  • Karobiak behar zuen egurraren inguruko azalpenak
    ...urekin... - Bai, eurekin. Ta hareik eruaten zien karobi-ondo hortara. - Baiña zerekin? Idixekin ala...?...!", sua bizixa eitten dau ta. Ta [harek] suak be karobixan alleau ein bihar dau gora danak erreko badia. ...