Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karegintza; karobiak non zeuden

Karea nola egin zuten azaltzen du. Karobi bat Beizu eta Azularako bidegurutzean zegoen. Karobiak nolakoak ziren. Prozesua azaltzen du. Beste karobi bat Beizuren etxe ondoan zegoen. Egotxeagako etxa...ondoan zegoen. Egotxeagako etxaburuan; Karabietan karobiak egon ziren garai batean. Aita oso ona zen karea...
    Media: Bideoaren ikonoa

• Karea egiteko prozesua
    ...statu eta ekainaren bukaera aldera betetzen zuten karobia, abuztu aldean zabaltzeko. 3 lagun inguru behar ...uru behar izaten ziren gau eta egun, errelebotan. Karobiko atea edo ataka.
  • Gerra garaiko bizipenak
    ...ino heltzen zitzaizkien kanoikadak; eta, mendian, karobi zuloan ezkutatzen ziren. Auzoan 4-5 etxe ziren, ...
  • Karobi motak
    ...dola baserri inguruan egin zuten karea. Lehenbizi karobia egin behar izaten zen, labe antzekoa. Bi motatak...egin behar izaten zen, labe antzekoa. Bi motatako karobiak egoten ziren. Honen inguruko azalpenak.
  • Karobiak 6-7 metroko altuera izaten zuen
    Karobi batzuei goitik bota harria eta egindakoa behetik ...egindakoa behetik ateratzen zitzaien. Era hortako karobiek ez zituzten egun asko behar, etengabe egiten ar...n egun asko behar, etengabe egiten ari ziren eta. Karobiak 6-7 metroko altuera izaten zuen eta aldapa hand...
  • Inguruko karobiak eta haien erabilera
    Elgeta inguruan egondako karobiez hitz egiten du: bere garaian 6 bat zeuden; eta ...t zeuden; eta hori baino lehenago, askoz gehiago. Karobiak lehendik eginda zeudenez, edonork erabil zitzak...een. Beraiek bi familiaren artean moldatzen ziren karobiak erabiltzeko.
  • Karobiak egiteko inguru egokiak
    Karobiak non zeuden azaltzen du. Karobiak egiteko, lekuak zer ezaugarri izan behar dituen...
  • Karobiko labea pizten
    Beren karobiko labea pizteko zer egiten zuten azaltzen du.
  • Egurra eta harrikatza tartekatzen
    Egurra eta harria tartekatzen zuten karobi bati buruz hitz egiten du.
  • Bi etxeren karobia
    Karobiaren kokapena. Bi etxeren artean egiten zuten kar...giten zuten karea erdi-bana. Aitzurrez egin zuten karobia.
    Media: Audioaren ikonoa