Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karobiak
    Karea egiten zen. Etxetik hurbil dago karobi-zuloa. Etxeko hondakinak karobian erretzen zituzten lehenago. Kareharriz egiten z...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Aranak hazten ziren karobi inguruan
  • Karea nola egiten den
    ...biltzen zuten lurra ongarritzeko. Beti ezagutu du karobi zuloa etxean. Aitarekin egiten zuten karea. Karobia harriz kargatzeak duen zailtasunari buruz hitz e...
  • Karobia eta txondorra
    ... karea egiten zuten: hiru astean egoten zen sutan karobia. Txondorra ere egiten zuten: adar mehekin egiten...
  • Karobia nola prestatu
  • Karlistak eta liberalak
    ...erriro Tornolara itzuli zirenean, baserririk gabe karobi batean moldatu ziren ahal zuten moduan. Auzolanea...
  • Karea
    Berak ez ditu karobiak funtzionatzen ezagutu, baina bere garaian orain...
  • Txondor eta karobi
    Tornolan txondor asko egiten zen, eta karobiak ere bazeuden. Karea baratzerako eta etxea margo...
  • Inguruetako karobiak
    Karea non egiten zuten; inguruetako karobiak. Basoetan ere egiten ziren karobiak. Honen inguruko azalpenak. - Lehenengo, karia n... hemen gurian be bai, zerien, Erostegin be baeuen karobixa, Urzelain be bai, Konkenian be bai, eta gero ba... be bai, eta gero basuetan be eitten ziran orduan karobixak. - Basuetan be bai? - Bai, basuetan be, otia...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Karea egiteari noiz eta zergatik utzi zitzaion
    Inguruetan Urzelai izan zen karobia egiten azkena. Gerra ondorenean karobiak egiteari utzi egin zitzaion pixkanaka. Karea eg...geben. Aurretik bai, neu soldau fan nintzanian be karobixa kargauta itzi neben neu soldau fan nintzanian b...kan saltzeko, ez eukan eukitten bentarik. Ya gero karobi… beste karobi, ez dakit noiz formauko zan, baiña ...