Bilaketa

Pasarteak (206)

• Karobi-zuloen egitura eta funtzionamendua
    Karobi-zuloen egitura denborarekin hobetzen joan da. Bi ...gitura denborarekin hobetzen joan da. Bi motatako karobi-zuloak ezagutzen ditu Andresek: zakarrezkoak eta ...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Saskiak (banastak) (2)
    ...intal saskie. Karea neurtzeko. Kintala. -1-Ordun karobik izaten zien eta. -5-Hogeita bost kilo. Kintal h...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Igeldora ote bila eta festetara
    ...eldotik ekartzen zuten. Donostia aldean ez zegoen karobirik, ez ikazkinik. Igeldora festetara ere joaten z...
  • Suge gorrien beldurrez
    ...erritik artaldea etortzen zen Aitzondora, neguan. Karobirik ez du ezagutu lanean, txondorrik ere ez. Basor...
  • Otabera-sua karea egosteko
    ...in egosten zen. Behin erbikumeak aurkitu zituzten karobia prestatzen.
  • Elur-zuloa eta karobia
    ...ean estalia jarri zioten, Camarero diputatu zela. Karobia etxe ondoan zeukaten. Harria tiroz haitzetik ate... tiroz haitzetik ateratzen zuten. Gerra denboran, karobia babesleku bihurtu zuten. Karlisten gerran parte ...ten. Karlisten gerran parte hartutako aitaita ere karobian gordetzen zen.
  • Karobia gerrarako babesleku
    Goitik enborrez estalitako karobia izaten zen beraien babeslekua. Lehertu gabeko mo...
  • Durangoko bonbardaketa
    ...ruetan kea zen nagusi. San Andresko bidean zegoen karobi batean gorde ziren.
  • Karea nola egiten den
    Karea egiteko prozesua azaltzen du. Karobia zuten etxean. Harrobitik harria atera, eta otarr...biko harria xehetu eta egurrarekin prestatzen zen karobia. Karobian egositako harri koskorrak etxera eramaten zituz...
  • Gerratean fronte biren inguruan Egoarbitsa inguruan
    ...n ziren. Baserri ondoan babesleku bat egin zuten, karobi zahar bat erabiliz. Baserriko ateak eta leihoak e...