1 |
Belar beroa janez gero, ardiak gaixotu |
Markina-Xemein |
|
2 |
Txerrikia gatz-kutxan mantentzen zen |
Azkoitia |
|
3 |
Txerri-hiltzea |
Azkoitia |
|
4 |
Txerria hiltzeko garaia |
Hondarribia |
|
5 |
Txerria hil |
Arbizu |
|
6 |
Txerrikiaren kontserba; odolkiak banatzeko ohitura |
Ordizia |
|
7 |
Txerriak irarekin erreta |
Arrasate |
|
8 |
Idiak, ardiak eta txerriak |
Aretxabaleta |
|
9 |
Odolkiak eta txorizoak |
Donostia |
|
10 |
Txerri-hiltzea; "erregaloak" auzokoei |
Elgeta |
|
11 |
Txerri-hiltzea eta honen inguruko ohiturak |
Ordizia |
|
12 |
Txerria hiltzean odolkiak banatzeko ohitura |
Ordizia |
|
13 |
Txerrikia landu eta saldu |
Bermeo |
|
14 |
Odolkiak egiten zituzteneko ohiturak |
Urretxu |
|
15 |
Txerri-hiltzea eta ogia egitea |
Ordizia |
|
16 |
Odolki eta txorizoak oparitan auzora |
Ordizia |
|
17 |
Buzkantzak zelan egiten diren |
Bermeo |
|
18 |
Berak egindako lana besteen sabelak betetzeko eta beraiek gose |
Aretxabaleta |
|
19 |
Txerri-odolkiak auzora |
Deba |
|
20 |
Baserriko diru-iturriak eta etxejabeak |
Tolosa |
|
21 |
Urdetik urdekirat |
Makea |
|
22 |
Txekorra saldu eta haragia erosi |
Tolosa |
|
23 |
Txerria, "gehien mimatzen" zen animalia |
Barrika |
|
24 |
Txerrikiak kontserbatzen |
Ataun |
|
25 |
Txerri-hiltzearen inguruko azalpenak |
Eibar |
|
26 |
Abere-hiltzea: txorizoak, urdaia, zezina... |
Eibar |
|
27 |
Txerri-hiltzea: txorizoak zelan egiten diren |
Eibar |
|
28 |
Nafarreria eta "lanparoie" ganaduen gaixoak |
Markina-Xemein |
|
29 |
Jeneroa entregatu eta txerria isilean hil behar |
Lekeitio |
|
30 |
Zerriaren aprobetxamendua |
Gamarte |
|
31 |
Bildotsetik bildoskirat |
Makea |
|
32 |
Txerria hildakoan, harakinaren eta albaitariaren zereginak |
Segura |
|
33 |
Ganadua hil ostean gibela baserritarrentzat |
Zarautz |
|
34 |
Txerria hil eta odolkiak, txorizoak... egiten zituzten etxerako |
Getaria |
|
35 |
Zerrikiarekin prestatutako puska guziak |
Bardoze |
|
36 |
Indabak eta patatak egunero |
Orozko |
|
37 |
Txerri-hiltzearen inguruko azalpenak |
Eibar |
|
38 |
Zerria hiltzerakoan, etxekoak eta auzoak gonbidatuak |
Bardoze |
|
39 |
Errapeko mina eta erroiba |
Markina-Xemein |
|
40 |
Txerria hiltzean dirua pagatu behar |
Muxika |
|
41 |
Buzkantzak nola egiten zituzten |
Mallabia |
|
42 |
Txerri feria |
Zarautz |
|
43 |
Harategiaren inguruko kontuak: ganadua hiltzea eta banaketa |
Zarautz |
|
44 |
Etxeko menua |
Amasa-Villabona |
|
45 |
Txerri-hiltzea |
Mendaro |
|
46 |
Zerriki puska desberdinak Bardozeko euskaraz |
Bardoze |
|
47 |
Baserriko lan neketsua |
Zarautz |
|
48 |
Txerri-hiltzaile eta behi-larrutzaile |
Zestoa |
|
49 |
Txerria hildakoan ingurukoei partitzera |
Abaltzisketa |
|
50 |
Txerria nola hiltzen zuten |
Abaltzisketa |
|
51 |
Odolkiak nola prestatzen zituzten |
Abaltzisketa |
|
52 |
Odolkiak nola lotzen zituzten |
Abaltzisketa |
|
53 |
Etxean egindako mondejuak |
Abaltzisketa |
|
54 |
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten |
Aduna |
|
55 |
Txerriaren puska hoberena apaizarentzat |
Alkiza |
|
56 |
Txerria partitzerakoan "odolkiak ordainetan" |
Alkiza |
|
57 |
"Txerri erregaloa" banatzen zuten auzora |
Azkoitia |
|
58 |
Garaian garaiko jakiak; zezina eta mondejuak |
Beasain |
|
59 |
Gerraostean txerria hiltzeko komeriak eta haragia kontserbatzeko moduak |
Andoain |
|
60 |
Txerri-hiltzea etxean |
Azkoitia |
|
61 |
Egunero-egunero, babak jaten zituzten |
Antzuola |
|
62 |
Ama Barajuengoa |
Aramaio |
|
63 |
Linua ereiten |
Aramaio |
|
64 |
Txerria hiltzea |
Arbizu |
|
65 |
Txerria hil ostekoa |
Arbizu |
|
66 |
Txerria hil (I) |
Arbizu |
|
67 |
Txerria hil (II) |
Arbizu |
|
68 |
Txerria hil |
Arbizu |
|
69 |
Txerria hil eta gero opariak ezagunentzat |
Asteasu |
|
70 |
Txerria hiltzen |
Atharratze-Sorholüze |
|
71 |
Taloa, urdaia eta morokila etxeko jaki nagusi |
Azkoitia |
|
72 |
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina |
Azkoitia |
|
73 |
Txerri-boda etxean |
Azkoitia |
|
74 |
Txerri-hiltzea eta sagardoa |
Azkoitia |
|
75 |
Auzolana; txerri hiltzea |
Azkoitia |
|
76 |
Txerri-hiltzea |
Azkoitia |
|
77 |
Urtean bi txerri hiltzen zituzten etxerako |
Azkoitia |
|
78 |
Gaztetako lanak eta lan-baldintzak |
Azpeitia |
|
79 |
Txerrikiak eta gazi-kutxa |
Azpeitia |
|
80 |
Txerri-hiltzea; umetako kontuak |
Beasain |
|
81 |
Bilore, Margola, Iribar eta abarren opariak |
Lazkao |
|
82 |
Auzolanean egiten ziren lanak |
Bergara |
|
83 |
Txerria hiltzen zuten etxerako |
Bergara |
|
84 |
Ehizarako denborarik ez |
Donostia |
|
85 |
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak |
Berastegi |
|
86 |
Txerria guardia zibilengandik ezkutatzen |
Berastegi |
|
87 |
Baserriko bizimodua: baratzea eta txerri lanak |
Donostia |
|
88 |
Txerria hiltzen zuten; odolkiak |
Donostia |
|
89 |
Txerria hiltzen zuten, etxerako |
Donostia |
|
90 |
"Demetrio Txerri" |
Donostia |
|
91 |
Txerri hilketa eta odolkiak |
Donostia |
|
92 |
Txerria hil eta "txerri muinak" |
Donostia |
|
93 |
Txerria urtero hiltzen zuten |
Donostia |
|
94 |
Mitxelin lantegian I: harategia |
Donostia |
|
95 |
Txerria eta odolkiak |
Donostia |
|
96 |
Txerria nola hiltzen zuten |
Donostia |
|
97 |
Txerri puskak gatzetan |
Donostia |
|
98 |
"Txerrimunik" |
Donostia |
|
99 |
Estraperloa, gose garaian |
Donostia |
|
100 |
Txerria hil, eta ezkutatu |
Donostia |
|