Azkoitia (Gipuzkoa)

Txerri-hiltzea

Txerri-hiltzea <p>Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Larunbatean egiten zuten aste guztirako ogia. Igande eta egun berezietan garbantzua eta haragia jaten zuten. Urtean bi txerri hiltzen zituzten; ilbeheran hil ohi zuten. Inaziok aitari ikasi zion txerria nola hiltzen zen. Emakumeek egiten zituzten odolkiak eta auzora banatzeko ohitura handia zegoen.</p>

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AZK-032-012 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:

Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Larunbatean egiten zuten aste guztirako ogia. Igande eta egun berezietan garbantzua eta haragia jaten zuten. Urtean bi txerri hiltzen zituzten; ilbeheran hil ohi zuten. Inaziok aitari ikasi zion txerria nola hiltzen zen. Emakumeek egiten zituzten odolkiak eta auzora banatzeko ohitura handia zegoen.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia