| 1 |
Ternuan, arrantzaleen zerbitzura |
|
| 2 |
Itsasoa baserritik bertan |
|
| 3 |
Balenciaga astileroa |
|
| 4 |
Itsasontzien konponketa; kalapeta |
|
| 5 |
Ortiz fabrikako lan-giroa |
|
| 6 |
Antxoa "filetetan" |
|
| 7 |
Ortiz kontserba-fabrikan 25 urte |
|
| 8 |
Aitarekin hasi zen arotz-lanetan |
|
| 9 |
Ortizenean kontserba-lanean |
|
| 10 |
Ontziolako lana eta irabazia |
|
| 11 |
Itsasontzia egiteko prozesua |
|
| 12 |
Baserri bakoitzak angulatarako txalupa eta txalupa uzteko tokia zuen |
|
| 13 |
Itsasontzia egin aurreko prestaketak; lan-baldintzak |
|
| 14 |
Orain ez dago ontzirik, baina lehen bai |
|
| 15 |
Olagarrotan gauez egiten zen |
|
| 16 |
Franco hil zen gauean 20 kilotik gora angula |
|
| 17 |
Motorrak egiten zituzten lantegian |
|
| 18 |
Ostegun eta Ostiral Santu Egunetan familia osoak lapatan |
|
| 19 |
Olagarroa nola lehortzen zen |
|
| 20 |
14 urterekin astilerora lanera |
|
| 21 |
Zumaiako motor eta kaldera fabrikak |
|
| 22 |
Arrain txikiak ere harrapatzen ziren harraldean |
|
| 23 |
Marea biziak eta ilargiaren gorabeherak arrantzarako |
|
| 24 |
Zumaian egindako barkuetan lan egin izan du beti |
|
| 25 |
Lehengo itsasontziak |
|
| 26 |
Praktikoa eta talaieroa; faroaren funtzioa |
|
| 27 |
"Yeregi hermanos" motorrak egiteko fabrika |
|
| 28 |
Angulatan txaluparekin eta bahearekin |
|
| 29 |
Zumaia beti ontzigintzari lotuta |
|
| 30 |
Atuna latetan jartzeko prozesua |
|
| 31 |
Antxoa prestatzeko prozesua: "salmueran" garbitu, burua kenduÂ… |
|
| 32 |
Aita "praktikoa" zen, itsaontziei sarrera ematen ziena |
|
| 33 |
"Bagoiak" eta "korbatak" nola egiten zituzten |
|
| 34 |
Kanporako motorrak egiten zituzten lantegian |
|
| 35 |
Marinelak karga-deskargan; arrantzaleak batelean |
|
| 36 |
Emakumeek egiten zuten despeska |
|
| 37 |
Iraila ingurua harraldeko garai emankorrena |
|
| 38 |
"Maulixoen" eta "andariken" arrantzarako tresnak |
|
| 39 |
"Gabarrantza"ren inguruko azalpenak |
|
| 40 |
Olagarroa "marketan" harrapatzen zen |
|
| 41 |
"Ostarren"en inguruko azalpenak |
|
| 42 |
"Maulixoen" inguruko azalpenak |
|
| 43 |
Arrantzarako leku onak |
|
| 44 |
12 urterekin hasi zen arotz-lanetan aitarekin |
|
| 45 |
Barkuak Zumaian muntatu eta beste herri batzuetara |
|
| 46 |
Kalderaren inguruko lanak nola egiten ziren |
|
| 47 |
Soldadutza ondoren astileroaren kargu egin zen |
|
| 48 |
Arrantza garairik onenak |
|
| 49 |
Astileroan egiten zituzten lanak |
|
| 50 |
Itsasontziak egin ostean nola itsasoratu |
|
| 51 |
Ilargiaren eragina itsasgora eta itsasbeheretan |
|
| 52 |
Itsasontziak itsasoratu ostean montatzen ziren |
|
| 53 |
Beleroak Andaluziara gatzetara |
|
| 54 |
Kanaberarekin harrapatzen zituzten arrain-klaseak |
|
| 55 |
Inguruko fabriketako esportazioa eta inportazioa |
|
| 56 |
Harraldeko arrantzan harrapatzen zirenak: ostarrenak, txuaskilak, olagarroa... |
|
| 57 |
Gabarrantzaren inguruko azalpenak; olagarroaren arrantza |
|
| 58 |
Txibi klaseak: begi handiak eta begi txikiak; sepia |
|
| 59 |
Motor txikiekin harrapatzen ziren arrain-klaseak: gailakak, txistuak, bolondinak... |
|
| 60 |
Motor txiki eta bateletan harrapatzen ziren arrain-klaseak |
|
| 61 |
Zumaiako ontzigintza |
|
| 62 |
Ortizeneko fabrikako nagusiak ihesi eta jendea fabrika errekisatzen |
|
| 63 |
Bereizketa ikasle arrunten eta internen artean |
|
| 64 |
Aita arrantzale; zamalanak |
|
| 65 |
Itsasotik lehorrera joan-etorri ugari |
|
| 66 |
Egunaren partiketa: arrain bakoitzak egunaren une jakin bat |
|
| 67 |
Umetako lanak: arrantzatu, soroa landu, oldixak batu (algak) |
|
| 68 |
Urte sasoiaren araberako arrantza (txipiroiak, antxoak, txitxarroak) |
|
| 69 |
Estropadan lehena, saltzailerik onena |
|
| 70 |
Amak arrain-saltzaile |
|
| 71 |
Arrantza-tresnak: aparejoak |
|
| 72 |
Hondoko arrantza edo orekakoa |
|
| 73 |
Urte sasoiaren araberako arrantza |
|
| 74 |
Arrantzan egiteko beste teknika bat: bosa |
|
| 75 |
Erabilitako karnata; apasta, izkira |
|
| 76 |
Arrantzarako tresnak: traimailua, sarea, eskuko aparejoa |
|
| 77 |
Itsasoko errituak |
|
| 78 |
Izkira kenduta, gainerako karnata hildakoa |
|
| 79 |
Kolaio eta toilaren inguruan |
|
| 80 |
Itsasoko txoriak eta izurdea ekartzen zituzten Zumaiara |
|
| 81 |
Salbera, arrain arriskutsua |
|
| 82 |
"Sinsangriak": antxoaren pareko arraina |
|
| 83 |
Zumaian arrantzarako erritu gutxi |
|
| 84 |
Arrantza, eguraldiaren mende |
|
| 85 |
Erramu bedeinkatua txalupan |
|
| 86 |
Arrainaren salmenta |
|
| 87 |
Eskolara joan beharrean Getariara despeskara |
|
| 88 |
Despeska nola egiten zuten; antxoaren kontserba |
|
| 89 |
Atunaren kontserba |
|
| 90 |
Arrain-saltzaileak kalerik kale |
|
| 91 |
Mutikoen lana fabrikan |
|
| 92 |
Latak nolakoak izaten ziren |
|
| 93 |
"Ekitza": "salmuera" egiteko erabiltzen zen gatz lodia |
|
| 94 |
Tren geltokia etxe ondoan |
|
| 95 |
Ikatza eta lingotea iristen zen geltokira |
|
| 96 |
21 urterekin Ortiz lantegira lanera |
|
| 97 |
Antxoa eta atuna Getaria eta Ondarroatik |
|
| 98 |
Zumaiako industria nagusiak |
|
| 99 |
Porturako sarrera arriskutsua |
|
| 100 |
Despeska nola egiten zuten emakumeek |
|