1 |
Ontzi bateko arrantzale kopurua eta bakoitzaren papera |
|
2 |
Bisigutako arrantza negua pasatzeko eta antxoatakoa dirua ateratzeko |
|
3 |
Azores inguruko mareak gogorrak ziren |
|
4 |
Lehen berdel gutxi harrapatzen zen, zailagoa zelako |
|
5 |
Antxoak kontserban nola egiten diren |
|
6 |
Antxoaren arrantza: ardoran, majuan eta "estraperluan" |
|
7 |
Itsasoko txoriak: gabaiak, kaioak... |
|
8 |
Bisigutako arrantza eta tretza-betetzea |
|
9 |
Garai bateko ontziak oso kaskarrak ziren: sukaldea, komuna, oheak... |
|
10 |
Arrain-saltzaileak kalez kale |
|
11 |
Belauntziak eta kostaldeko arrantza |
|
12 |
Goizeko ordu txikietan despeskara |
|
13 |
Emakumeen lanak arrantza munduan |
|
14 |
Bisigutako kontuak; distantziak, tretzak, lexikoa |
|
15 |
Sareak tintatu egiten ziren konserbatzeko |
|
16 |
Tretzak preparatzeko lanaren inguruko azalpenak |
|
17 |
Ilargiak badu zerikusia gau-arrantzarako |
|
18 |
Umetatik itsasoari lotuta |
|
19 |
Garai hartan, antxoa diru-sarrera nagusia |
|
20 |
Sarea azkar konpondu behar izaten zen marinelak berriz itsasoratzeko |
|
21 |
Olagarroak nola harrapatu eta hil |
|
22 |
Majuako arrantzan konpainiak izaten ziren |
|
23 |
Majua hitzaren definizioa; beste zenbait esaera |
|
24 |
Antxoarik ezean karnata moduan lantzoia |
|
25 |
Lehengo neguak gogorragoak; izozteak |
|
26 |
Baporeetatik motordun ontzietara aldatu zeneko garaia |
|
27 |
Gau-arrantzan kabrak harrapatzen zituzten gehienbat |
|
28 |
Emakumeen lana mallako arrainarekin |
|
29 |
Berotzeko motorrak arrankatzeko metxak |
|
30 |
Emakumeak antxoa fabriketan |
|
31 |
Arrantza-motak; bakoitzarentzat garai egokia |
|
32 |
Getariarrak "trezekin", Hondarribiarrak geldirik |
|
33 |
Bisigutarako urte-sasoia noiz den |
|
34 |
Bisigutarako kalen izenak |
|
35 |
Nola aurkitzen zituzten kalak |
|
36 |
Arrastre-ontziek galdu zuten bisigua |
|
37 |
Arrastre-ontziek uxatu egin dute arraina |
|
38 |
Amudun kordelak (tretzak) nola botatzen ziren |
|
39 |
Bisigu zozketa kaian |
|
40 |
Arrain-partiketa marinelen artean |
|
41 |
Bisigu-arrantza eguna nolakoa zen |
|
42 |
Bisigu-arrantza gogorra eguraldiagatik |
|
43 |
Antxoa karnata onena bisigutarako |
|
44 |
14 urterekin lanean hasi |
|
45 |
"Poitua" zer den esplikatzen da |
|
46 |
Alemanen gerra hasi eta arrainarekin dirua egin |
|
47 |
Lexikoa: gaztetan harrapatzen zituzten arrainak |
|
48 |
Txalupamutilaren egitekoak |
|
49 |
Mallako antxoaren arrantza |
|
50 |
Antxoatako arrantza ardoran eta majuran |
|
51 |
Astean 24 ordu bakarrik lehorrean |
|
52 |
Arrantzako prozesua urratsez urrats |
|
53 |
Palkak nolakoak ziren eta zertarako erabiltzen ziren |
|
54 |
Poituaren inguruko azalpenak |
|
55 |
Armadoreekin harremana lagunartekoa zen |
|
56 |
Arraina ontziratzearen inguruko azalpenak |
|
57 |
Harizko sareak tindatu egiten ziren kontserbatzeko |
|
58 |
Sareen inguruko azalpenak: neurriak, nola bota… |
|
59 |
Majua: izurdearekin egiten zen arrantza |
|
60 |
Txoriei begiratzen zitzaien arraina non zegoen jakiteko |
|
61 |
Poitoaren ohitura Alfonso Larrañagak ekarria Donostiatik |
|
62 |
Saltzen ez ziren arrainei ematen zitzaien irtenbidea |
|
63 |
Arraina saltzearen inguruko kontuak |
|
64 |
"Antxoa gorritan" zeri deitzen zitzaion |
|
65 |
Antxoatako arrantzaren inguruko kontuak |
|
66 |
Portu zaharra, "Atxerridxa" |
|
67 |
Aita koruko eta bandako zuzendari |
|
68 |
Bandak igandero jotzen zuen plazan negu partean |
|
69 |
Gazte-gaztetatik itsasoan lanean |
|
70 |
Gaur egungo egoera; arrain-klaseak galtzen |
|
71 |
Goizean mezalagun, tretzak betetzen aitari lagundu, eta arratsaldean eskolara |
|
72 |
Umetatik arrantzan pantxotan |
|
73 |
Bizimodua ateratzeko itsasoan lan egin eta lurrak landu |
|
74 |
Arrantzale familiek lur-sailak zituzten San Anton mendian |
|
75 |
Arrantzako kontakizunak |
|
76 |
Eguraldi-aldaketak antzemateko zantzuak |
|
77 |
Itsasoan iparra zegoenean, kostan eguraldi ona |
|
78 |
Petrolio-ontzi bati buruzko gertakizuna |
|
79 |
Motor batek kolpatu zueneko gertakizuna |
|
80 |
Garai bateko eta oraingo aldea arrainaren prezioan |
|
81 |
Mutikotatik antxoa fabrikan lanean |
|
82 |
Atuna, edozein eratara jan daitekeen arraina |
|
83 |
"Paloma mensajera"-k barkoetan |
|
84 |
Olagarroak harrapatzeko teknika |
|
85 |
Indaux lantegiak bizia eman zion herriari |
|
86 |
Kontserba fabrikako lanak |
|
87 |
Despeskako lanaren inguruko azalpenak |
|
88 |
Egunean egunekoa kobratzen zuten |
|
89 |
Arrainak kontserban jartzeko mimo asko egiten zitzaion |
|
90 |
Atun kontserba; Zumaiako Ortiz fabrika |
|
91 |
Sare-konponketa eta tintatzea |
|
92 |
Moila lehen estuagoa zen |
|
93 |
Bapore "txoruak", asko okertzen zirenak |
|
94 |
Itsasgizonei erlaxatzen laguntzen zien zineak |
|
95 |
Gurdiekin banatzen zen arraina fabriketara |
|
96 |
Lehen buru-gainean eramaten zen arraina fabriketara, gero gurdiekin |
|
97 |
"Potxetan" entretenitzen ziren moila aldeko mutikoak |
|
98 |
Arrain txikia Donostiara eta handiagoa fabrikara |
|
99 |
Aizarnazabaldik Getariara antxoa lanera |
|
100 |
Gizona motor txikiarekin eta bera arraina saltzen kalean |
|