Getaria (Gipuzkoa)

Azores inguruko mareak gogorrak ziren

Azores inguruko mareak gogorrak ziren Claudioren garaian hasi ziren Azores ingurura joaten atunetara. Ez zuten ondo pasatzen. Lehengo ontziak eta frigoak ez ziren oraingoak, eta Azorestik Vigora egun asko ziren. Marea gogorrak izaten ziren.

-Ta geo beste harek, geo hasi giñuan zeara juten, lenbizi Azoreseta.
-Atunetara?
-Bai, atuneta. Ta Azorestikan Vigoa, “mucha tortilla”. Egualdiya pixkat txarra jotzen zigunian ta, paraje txarra, txarra.
-Bai e? Aldia dago hamendik harea?
-Bai, bai, bai, izugarriya. Ta geo, bide luzia, erdi bidian harrapatzen badik, “no hay arribada”. Honea o hara, beti “dos días”, o “día y medio” o...
-Bai, eta baforiak ere, ez zian oraingoak.
-Ez. Oainguak hobiak dia, baiña hala’re bastante haundidxa bagiñuan orduan hara juteko. Baiña beti karga-karga eginda: biberuak kargauta, larogei tonelada ura, o hirurogeita hamar [...] ura. Geo frigua’re, oain bezelako frigoik ta gauzaik’e ez, ta jela asko eraman bihar , eta...

Egilea(k): Jesus Iribar