Getaria (Gipuzkoa)

Arrantzako kontakizunak

Arrantzako kontakizunak Arrantzako kontakizuna. Urrutira zerbait antzeman zuten; eta, hurbiltzean, zer arrain klase zen ez zuten ezagutu, baina hegalkada handiak jotzen zituen. Ingurua gorri-gorri zuen, dena odolduta. Bi arrain-zuri zituen harrapatuta, bata jaten ari zen eta bestea preso zeukan. Preso zegoena euren barku azpian sartu eta eurei segika alde egin zuen. Arrain-zuria zuri-zuria izaten zen. Izurdeen familiakoa da, ugaztuna. Lehenago asko ikusten zen. Baleak, izurdeak eta atunak elkarrekin ondo konpontzen dira. Atunetara joan eta balea ikusi zuteneko kontakizuna.