1 |
Eskola utzi eta antxoari burua kentzera |
Ondarroa |
|
2 |
Matxetea norberak erabiltzea hobeto |
Ondarroa |
|
3 |
Italiarrek jarri zituzten kontserba-fabrikak |
Ondarroa |
|
4 |
Kontserba-fabrikako lana |
Bermeo |
|
5 |
Kontserba lantegiak II |
Hondarribia |
|
6 |
Kontserba lantegiak |
Hondarribia |
|
7 |
Hondarribiko kontserba lantegietan, antxoa |
Hondarribia |
|
8 |
Eskabetxean lanean, atunarekin |
Hondarribia |
|
9 |
Manterolaren kontserba lantegian lanean |
Hondarribia |
|
10 |
Antxoak kontserban nola egiten diren |
Getaria |
|
11 |
Hiru arrotako antxoa-otzarak fabriketara |
Ondarroa |
|
12 |
Lan asko eta irabazi gutxi fabrikan |
Bermeo |
|
13 |
Ama eta izeko fabrikan lanean |
Bermeo |
|
14 |
Mendaroko antxoa lantegian lanean |
Mendaro |
|
15 |
Bartolo Scola, kontserbagile siziliarra |
Ondarroa |
|
16 |
Emakumeen lanak arrantza munduan |
Getaria |
|
17 |
Kontserba-lantegiko funtzionamendua |
Bermeo |
|
18 |
Balandrak, hurbileko zamaontziak |
Ondarroa |
|
19 |
Umetatik kabanara lanera |
Lekeitio |
|
20 |
Ortiz fabrikako lan-giroa |
Zumaia |
|
21 |
Antxoa "filetetan" |
Zumaia |
|
22 |
Ortiz kontserba-fabrikan 25 urte |
Zumaia |
|
23 |
Kabanako lana |
Lekeitio |
|
24 |
Zazpi kontserba-fabrika Lekeition |
Lekeitio |
|
25 |
Kantauri Itsasoko arraina Mediterraneokoa baino gozoagoa. Italiarrak kontserba-fabriken aitzindari |
Ondarroa |
|
26 |
Ortizenean kontserba-lanean |
Zumaia |
|
27 |
Antxoa kontserbatzeko prozesua |
Ondarroa |
|
28 |
Ortiz eta Iriondo, Ondarroako beste kontserbagile handiak |
Ondarroa |
|
29 |
Kontserba-fabrika txiki ugari Ondarroan |
Ondarroa |
|
30 |
Atuna latetan jartzeko prozesua |
Zumaia |
|
31 |
Emakumeen lana mallako arrainarekin |
Getaria |
|
32 |
Antxoa prestatzeko prozesua: "salmueran" garbitu, burua kendu
|
Zumaia |
|
33 |
Antxoa sasoian umeak ere lanera |
Ondarroa |
|
34 |
Emakumeak antxoa fabriketan |
Getaria |
|
35 |
"Bagoiak" eta "korbatak" nola egiten zituzten |
Zumaia |
|
36 |
6 kontserba-lantegi auzoan |
Donibane Lohizune |
|
37 |
Arraina saltzearen inguruko kontuak |
Getaria |
|
38 |
Mutikotatik antxoa fabrikan lanean |
Getaria |
|
39 |
Atuna, edozein eratara jan daitekeen arraina |
Getaria |
|
40 |
Kontserba fabrikako lanak |
Getaria |
|
41 |
Despeskako lanaren inguruko azalpenak |
Getaria |
|
42 |
Egunean egunekoa kobratzen zuten |
Getaria |
|
43 |
Arrainak kontserban jartzeko mimo asko egiten zitzaion |
Getaria |
|
44 |
Atun kontserba; Zumaiako Ortiz fabrika |
Getaria |
|
45 |
Aizarnazabaldik Getariara antxoa lanera |
Getaria |
|
46 |
Antxoa fabrikako lanak |
Getaria |
|
47 |
Atuna eta papalardoa kontserbatzeko lanak |
Getaria |
|
48 |
Udaberrian italiarrak etortzen ziren antxoatara |
Getaria |
|
49 |
Lanean hasteko grinagatik eskola utzi |
Getaria |
|
50 |
Arrain-salmenta |
Lekeitio |
|
51 |
12 urterako "eskabetxean" lanean |
Mutriku |
|
52 |
Antxoei burua kentzen |
Mutriku |
|
53 |
Antxoa kontserba |
Mutriku |
|
54 |
Kontserbetako emakumeak kantu-zaleak |
Mutriku |
|
55 |
Antxoei burua kentzera |
Ondarroa |
|
56 |
Antxoa sasoia |
Ondarroa |
|
57 |
Aita frankismoaren biktima |
Orio |
|
58 |
Ortizeneko fabrikako nagusiak ihesi eta jendea fabrika errekisatzen |
Zumaia |
|
59 |
Despeska nola egiten zuten; antxoaren kontserba |
Zumaia |
|
60 |
Atunaren kontserba |
Zumaia |
|
61 |
Mutikoen lana fabrikan |
Zumaia |
|
62 |
Latak nolakoak izaten ziren |
Zumaia |
|
63 |
"Ekitza": "salmuera" egiteko erabiltzen zen gatz lodia |
Zumaia |
|
64 |
21 urterekin Ortiz lantegira lanera |
Zumaia |
|
65 |
Antxoa eta atuna Getaria eta Ondarroatik |
Zumaia |
|
66 |
Getarian lanean antxoei burua kentzen |
Zumaia |
|
67 |
Antxoa gordinik probatu zuenekoa |
Zumaia |
|
68 |
14 urterekin Zumaiako arrain lantegira lanera |
Zumaia |
|
69 |
Emakumeen lana Pysben |
Pasaia |
|
70 |
Umeak fabrikan lanean |
Bermeo |
|
71 |
Fabrikan eta portuan lanean |
Bermeo |
|
72 |
Fabrikako lana zen gogorrena |
Bermeo |
|
73 |
Italiarren kontserba-lantegiak |
Mutriku |
|
74 |
Zortzi urterekin eskabetxean hasi |
Mutriku |
|
75 |
Arraina izotzetan |
Donostia |
|
76 |
Kontserba lantegiak; antxoak salmueran |
Pasaia |
|
77 |
Antxoa kontserbatzeko prozesua |
Ondarroa |
|
78 |
Pasaiako portuan eta Trintxerpen diru asko |
Pasaia |
|
79 |
Legatza erregina |
Pasaia |
|
80 |
Kontserba lantegiak; Bermeoko bokarta |
Bermeo |
|
81 |
Arrantzaleen diru-banaketa, "mantta" |
Donibane Lohizune |
|
82 |
Kontserba lantegian lanean, mutikotan |
Donostia |
|
83 |
Antxoa-fabrikako lan-baldintzak eta arrantzako aurrerapenak |
Getaria |
|
84 |
Eskolatik gazitze-fabrikara |
Getaria |
|
85 |
Gerraostean goserik pasa ez |
Getaria |
|
86 |
Atunaren arrantza pausoz pauso |
Getaria |
|
87 |
Dei egitekoak eta señeroak |
Lekeitio |
|
88 |
"Itxungixe" jateko prestatzen |
Bermeo |
|
89 |
Itxungixe, etxeko balkoian lehortzen zen arraina |
Bermeo |
|
90 |
Txitxarroak lehortzen |
Bermeo |
|
91 |
Lateroak |
Bermeo |
|
92 |
"Pipitoia" |
Bermeo |
|
93 |
Amak hartu zuen negozioaren ardura |
Ondarroa |
|
94 |
Arraina latan sartzen |
Bermeo |
|
95 |
Kontserba-fabrikan lanean |
Bermeo |
|
96 |
Aitak eskabetxe-fabrikan egiten zuen lan |
Orio |
|
97 |
Eskabetxe-fabrikako latak Italiara esportatzen |
Orio |
|
98 |
Eskabetxe-fabrikako langileak eta lan-baldintzak |
Orio |
|
99 |
Antxoa lantzeko prozesua |
Orio |
|
100 |
Antxoa txukun jarri behar |
Orio |
|