Bermeo (Bizkaia)

Lan asko eta irabazi gutxi fabrikan

Lan asko eta irabazi gutxi fabrikan <p>Goserik ez dute pasatu baina estu bizi izan dira. Fabrikan goizeko seietatik gaueko hamarrak arte, astean berrogei ogerleko irabazteko. Lan gogorra zen.</p>

Transkripzioa

-En akellos años koitxadak gu, ia ba, biharrien e geure denpora guztidxen, ez du okin txiki bet eguno; goserik ez du okin, baie dirorik bez, ez du okin nondik eta. Atziñen urridxek ezan dis e irebazten’zan duzen diruk, ze fabriken eon naitzen denporan be, ez dot nik asko eiñ fabriken, baie igual goizeko seiretan dxun biharrien, e? ta gaueko hamarratararte ba igual aste guztidxen berrogei ogorloko, zentzak allegaten’zan’tzu horrek ba? Ezebez bez. Ta han astulez itxen’zan’zun bihar fabriken, han ez zaitxus konsideraten’zan e, umie zarala ta, gaztie zarala ta. Ze atxiñen galdarak, ta harek galdarak berotuteko iketza eon da, ta iketza igaroten bizan da, ta gu harek zeztuk artunde, zuk takixu, harek pisuek, ta ez pazara kapaz etzera. Ta dirue bizan’zulez, ba eiñ in bizan’zu. Ein dxot latak, gizonan biharrak be intaz, latak solda, soldadorakaz.
-Danatarikoak.
-Asiske, portun, portun ein dxot bihar, motorratan.