1 |
Garo-batzearen garrantzia |
|
2 |
Garoarekin zugatzak egiten zituzten |
|
3 |
Gaztainondoek zuten garrantzia garai batean |
|
4 |
Garoa igitaiarekin mozten zuten |
|
5 |
Oiloak lokatzen direneko azalpenak |
|
6 |
Gaztainak etxerako eta kalean saltzeko |
|
7 |
Ogiaren eta labeko suaren inguruko azalpenak |
|
8 |
Baso kontuak: perretxikoak; toponimia... |
|
9 |
Basoen aldaketa |
|
10 |
Basoen eta zuhaitzen inguruko azalpenak |
|
11 |
Zuhaitzak botatzeko urte-sasoi egokia |
|
12 |
Ikazkintza; zuhaitzen ezaugarriak |
|
13 |
Haritz motza; pago, haritz tantaiak |
|
14 |
Pinudiak nola zaindu behar diren |
|
15 |
Zuhaitzen gaitzak |
|
16 |
Zuhaitzen inguruko azalpenak |
|
17 |
Zuhaitzen inguruko azalpenak |
|
18 |
Pinu klaseak |
|
19 |
Pinu klaseak; ezaugarriak |
|
20 |
Ikazkintza |
|
21 |
Basoko animaliak; txoriak |
|
22 |
Lehenengo lana, tronkotan basoan |
|
23 |
Elosutik Pikunittara gaztainatara |
|
24 |
Gaztainaren garrantzia demografian |
|
25 |
Gaztaina klaseak; gaztainondoa mentatzearen inguruko azalpenak |
|
26 |
Gaztainondoen gaitzak; inausteko urtarorik egokiena, negua |
|
27 |
Ehizaren beherakada |
|
28 |
Gaztainak eta gaztainaren gaixotasuna |
|
29 |
Ingurua asko aldatu da |
|
30 |
Gaztainondoak |
|
31 |
Garo-batzea |
|
32 |
Abereen zainketa lanak |
|
33 |
Basogintza |
|
34 |
Ira nola garraiatzen zuten basotik |
|
35 |
Urte-sasoirik gogorrena baserrian |
|
36 |
Pagoa eta artea ikazkintzarako egurrik onenak |
|
37 |
Lur-jabetza: baserriak; baso eta mendiak |
|
38 |
Labrantzarako lur gaiztoak |
|
39 |
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa |
|
40 |
Garoa batzera nora joaten ziren |
|
41 |
Baserriko lanak: gaztaina-batzea |
|
42 |
Gaztainak hazteko paraje egokiak |
|
43 |
Gaztainen prozesua zuhaitzetik otorduetara |
|
44 |
Gaztainak erretzen |
|
45 |
Egurra nola lantzen zuten |
|
46 |
Basoak |
|
47 |
Garotara urrun joan beharra |
|
48 |
Arbi-orriak eta haritz edo lizar-orriak ganaduarentzat |
|
49 |
Ganaduarentzat haritz-orriak nola lortu |
|
50 |
Gaztainak ere bazituzten |
|
51 |
"Zura. Arotzak eta etxegileak" liburua |
|
52 |
Ikazkintzarako egurra batzea auzolanean |
|
53 |
Pago-txara; "lantaixa jo" |
|
54 |
Txondor inguruan egiten ziren txabolak |
|
55 |
Besteen basoetan ere egiten zuten ikatza |
|
56 |
Dolarea ekarri eta sagardoa egiteari ekin zioten |
|
57 |
Txondorra estali eta su ematen zaio |
|
58 |
Herri-basoak; mendia |
|
59 |
Ikazkintzaren nondik-norakoak, lehenengo urratsak labur-labur |
|
60 |
Gaztaina klase desberdinak |
|
61 |
Txondorra egiteko prestaketak |
|
62 |
Txondorrean sartzen zen egurra zelakoa izaten zen |
|
63 |
Ingurua zelakoa zen; basoa |
|
64 |
Txondor klase desberdinak |
|
65 |
Txondorra egiteko prestaketak |
|
66 |
Zuhaitz-botatzearen inguruko azalpenak |
|
67 |
Egur-botatzearen inguruko kontuak |
|
68 |
Ikazkintza |
|
69 |
Ikatza egiteko materialea |
|
70 |
Txondorraren inguruko azalpenak |
|
71 |
Egurraren prestaketa-lanak |
|
72 |
Egurraren prestaketa-lanak |
|
73 |
Egurraren prestaketa-lanak |
|
74 |
Garo-batzea zelakoa izaten zen |
|
75 |
Txondor batek dituen zatiak |
|
76 |
Txondorra egiteko prestaketa-lanak |
|
77 |
Txondorrak basoan lagatzen zituen aztarnak |
|
78 |
Txondorra egiteko sasoi onena |
|
79 |
Egurra mozteko tresnak |
|
80 |
Ikazkinen txabola |
|
81 |
Ikazkinen jatorduak II |
|
82 |
Ardoaren garrantzia ikazkintzan |
|
83 |
Artzainaren bizimodua |
|
84 |
Egurretako afaria |
|
85 |
Jatekoen ingurukoa azalpenak |
|
86 |
Basoak; herri-lurrak. Urteetan zehar eman diren aldaketak |
|
87 |
Egurrarekin zerikusia zuten lanak |
|
88 |
Herri-basoen inguruko aspaldiko kontuak |
|
89 |
Fruta izenak; fruta-arbolak |
|
90 |
Fruta izenak; landareak. Lexikoa |
|
91 |
Gaztainak nola jaten zituzten |
|
92 |
Behien inguruko azalpenak |
|
93 |
Txondorraren inguruko azalpenak |
|
94 |
Gaztaina klaseak; gaztainondoak txertatutakoak izaten ziren |
|
95 |
Ingurua -basoak, zelaiak- asko aldatu da; baserriaren etorkizuna |
|
96 |
Intxaurrak, gaztainak... ganbarangordetzen zituzten |
|
97 |
Udazkenean baserrian egoten ziren lanak |
|