1 |
Ama urtean behin Tolosara dirua sartzera bankura |
|
2 |
Txakolina egiteko prozesua |
|
3 |
Ganadu-zain zeuden denbora beste lan batzuk egiteko aprobetxatzen zuten |
|
4 |
Gari-jotzea herriko frontoian egiten zuten kale-baserri guztiek batera |
|
5 |
Artazuriketa-lanak |
|
6 |
Tratua saltzera Eibarrera eta itsasontzietara |
|
7 |
Lehen lan asko txakolinak; azpi guztia aitzurtzen zen |
|
8 |
Garbitokian txanda itxaron behar izaten zuten emakumeek |
|
9 |
Kale-baserritik ezin bizi eta beste lanbideren bat behar |
|
10 |
Kale-baserrietan azpigarria oterekin egiten zuten |
|
11 |
Txerria hil eta odolkiak, txorizoak... egiten zituzten etxerako |
|
12 |
Arbia ganaduentzat |
|
13 |
Kale-baserriak txikiak eta terrenoak etxetik aparte |
|
14 |
Lehen etxerako lain egiten zen txakolina |
|
15 |
Gariaren inguruko lanak |
|
16 |
"Txordoketan egitea" |
|
17 |
Lastoarekin argi eginda Askizutik kalera mezara eta esnea saltzera |
|
18 |
Gariaren garrantzia; honen inguruko lanak |
|
19 |
Saltzen ez ziren arrainei ematen zitzaien irtenbidea |
|
20 |
Bizimodua ateratzeko itsasoan lan egin eta lurrak landu |
|
21 |
Arrantzale familiek lur-sailak zituzten San Anton mendian |
|
22 |
Tratuarekin Zarautzera plazara |
|
23 |
Txerria isilean hil behar |
|
24 |
Txakolina eta sagardoa egiten zituzten |
|
25 |
Txakolina nola egiten zen |
|
26 |
Arraina botatzen zen soroan lurra indartzeko |
|
27 |
Harakina etortzen zen txerria hiltzera |
|
28 |
Baserriko bizimodu gogorra |
|
29 |
Txakolinaren gaitza; saihesteko modua |
|
30 |
Mahastiaren lana garai bakoitzean |
|
31 |
Mahatsa biltzeko garaia |
|
32 |
Mahatsa ondo zaintzeko jarraibideak |
|
33 |
Kalean saltzen zen txakolina txotxean |
|
34 |
Baserrian maiorazgoarentzat izaten zen dena |
|
35 |
Errepide nagusitik gorako dena baratzea zen |
|
36 |
San Anton mendian lehenengo patata, gero parkea |
|
37 |
Etxerako lain egiten zen lehen txakolina |
|
38 |
Udaran esnea eramatera Alameda hotelera |
|
39 |
San Anton mendian patata ereiten zen |
|
40 |
Inguruko baserrietatik jendea lanera Getariara |
|
41 |
Kale-baserrietan abere gutxi |
|
42 |
Gari-jotzea Agarreneko aurrean edo frontoian, auzolanean |
|
43 |
Baserriaren "Alicante" izenaren jatorria |
|
44 |
Baserriko bizimoduak lan handia |
|
45 |
Garoa eta ota erabiltzen zituzten ganaduen azpiak egiteko |
|
46 |
Aita "bolantearekin" ibiltzen zen garraioan |
|
47 |
Baserriko lanak eta otorduak |
|
48 |
Eskolara gutxi joan ahal izandakoa |
|
49 |
Baserriko lanak eta behiak ugaltzeko egin beharrekoa |
|
50 |
Gabonetako menua eta txerri-hiltzea |
|
51 |
Txerria susara zegoenean, Zarautzera |
|
52 |
Suak gehiago irauteko, zerrautsa jartzea |
|
53 |
Lotarako garaian, neskameari egindako gaiztakeriak |
|
54 |
Artzainari egindako gaiztakeria |
|
55 |
Etxean kalean baino ogi hobea |
|
56 |
Errotara astoa eta bera |
|
57 |
Getariako mahastiak eta txakolina |
|
58 |
Akerregi Txikin bizi zenekoa |
|
59 |
Senideak nola-hala aurrera ateratakoak |
|
60 |
Koltxoien materiala eta banaketa |
|
61 |
Ateak nola ixten zituzten |
|
62 |
Gabonetan denak etxean janari berezia jaten |
|
63 |
Gabonetako inozentzia joan zenekoa |
|
64 |
Baserriko lanetan murgilduta, eskolara joateko denbora gutxi |
|
65 |
Mezetara goizean goiz txandaka eta lasta-suziria eskuan |
|
66 |
Lotarako prestaketak: koltxoia eta ur beroa |
|
67 |
Hondartzara gutxi, baserrian nahikoa eguzki hartzen |
|