Eibar (Gipuzkoa)

"Pausoen" bidea

"Pausoen" bidea <p>Arrateko "Pausoetatik" bajatzen eta igotzen zen Eibarrera erosketak egitera, astoan. Orbeko bidea ere aipatzen du.</p>

-Nundik jaixten ziñan?
-Ni Azitaindik. Pasuak badaure ba? Pasuetatik. Aldapa haundixa dao, e, baiña handitxik. Gero badao beste bat Orbetik, beste bide bat, baiña beti hortik bajatzen giñan. [...] baten bajatuko giñen bestetik be baiña.
-Eta igo be bai?
-Eta Kantabrianekuak eta Zesteroko beste baserri bat eta. Bueno, juntatzen giñan hiru bat edo batzutan, bestetan bakar-bakarrik igual da. Igual astuak ezin eruan dana eta noberak lagundu bihar ta danetik. Baiña halaxe zalakuan. Hobeto besterik ez zeualakuan gaiñera, e. "Qué cosa".