| 1 |
Txakolina egiteko prozesua |
|
| 2 |
Gari-jotzea herriko frontoian egiten zuten kale-baserri guztiek batera |
|
| 3 |
Artazuriketa-lanak |
|
| 4 |
Tratua saltzera Eibarrera eta itsasontzietara |
|
| 5 |
Lehen lan asko txakolinak; azpi guztia aitzurtzen zen |
|
| 6 |
Garbitokian txanda itxaron behar izaten zuten emakumeek |
|
| 7 |
Kale-baserrietan azpigarria oterekin egiten zuten |
|
| 8 |
Txerria hil eta odolkiak, txorizoak... egiten zituzten etxerako |
|
| 9 |
Arbia ganaduentzat |
|
| 10 |
Lehen etxerako lain egiten zen txakolina |
|
| 11 |
Gariaren inguruko lanak |
|
| 12 |
"Txordoketan egitea" |
|
| 13 |
Lastoarekin argi eginda Askizutik kalera mezara eta esnea saltzera |
|
| 14 |
Gariaren garrantzia; honen inguruko lanak |
|
| 15 |
Saltzen ez ziren arrainei ematen zitzaien irtenbidea |
|
| 16 |
Bizimodua ateratzeko itsasoan lan egin eta lurrak landu |
|
| 17 |
Arrantzale familiek lur-sailak zituzten San Anton mendian |
|
| 18 |
Tratuarekin Zarautzera plazara |
|
| 19 |
Txerria isilean hil behar |
|
| 20 |
Txakolina eta sagardoa egiten zituzten |
|
| 21 |
Txakolina nola egiten zen |
|
| 22 |
Arraina botatzen zen soroan lurra indartzeko |
|
| 23 |
Harakina etortzen zen txerria hiltzera |
|
| 24 |
Txakolinaren gaitza; saihesteko modua |
|
| 25 |
Mahastiaren lana garai bakoitzean |
|
| 26 |
Mahatsa biltzeko garaia |
|
| 27 |
Mahatsa ondo zaintzeko jarraibideak |
|
| 28 |
Kalean saltzen zen txakolina txotxean |
|
| 29 |
Errepide nagusitik gorako dena baratzea zen |
|
| 30 |
San Anton mendian lehenengo patata, gero parkea |
|
| 31 |
Etxerako lain egiten zen lehen txakolina |
|
| 32 |
Udaran esnea eramatera Alameda hotelera |
|
| 33 |
San Anton mendian patata ereiten zen |
|
| 34 |
Inguruko baserrietatik jendea lanera Getariara |
|
| 35 |
Gari-jotzea Agarreneko aurrean edo frontoian, auzolanean |
|
| 36 |
Baserriko bizimoduak lan handia |
|
| 37 |
Aita "bolantearekin" ibiltzen zen garraioan |
|
| 38 |
Baserriko lanak eta otorduak |
|
| 39 |
Eskolara gutxi joan ahal izandakoa |
|
| 40 |
Baserriko lanak eta behiak ugaltzeko egin beharrekoa |
|
| 41 |
Gabonetako menua eta txerri-hiltzea |
|
| 42 |
Txerria susara zegoenean, Zarautzera |
|
| 43 |
Suak gehiago irauteko, zerrautsa jartzea |
|
| 44 |
Etxean kalean baino ogi hobea |
|
| 45 |
Errotara astoa eta bera |
|
| 46 |
Getariako mahastiak eta txakolina |
|
| 47 |
Akerregi Txikin bizi zenekoa |
|