Gernika-Lumo (Bizkaia)

Gernikan futbol-jokalari asko

Gernikan futbol-jokalari asko Alaves eta Espanyol futbol-taldeetan hainbat gernikar aritu izan dira: Kortabitarte anaiak, Ibarra, Ormaetxe, Makala Zabarte... Mauri Athleticen zebilela, entrenatzailea jaietan etxera joaten zitzaion lo zegoela ziurtatzeko

Transkripzioa

-Ta konstantie ez zan. Hortxe galdu zen, ha. Ha, izen bazen konstantie? Bueno, izengo zan fenomeno bat. Hamen, holako zerak, hainbeste egon die banaka-banaka. Bueno, ni gaztie-edo izen nintzenien, Gerniken hainbeste fuboliste eon zien Alavesen jokatzen-ta. Hiru-lau te, “en primera división estaban juntos”. Hamen, horrek, bat zan, Korta bat. notarixen egon zana Korta? Harek, aneixe bi eon zien Korta. Hil zana? Haixe, bat. Juanito.
-Bestie, Jesus?
-Bestie, Jesus da. Ta bestie Javier; gaztiena karroan dabillena. Harek eitten eban Alavesen jokatu. Gero eitten eban Ibarrak; Pipasenekoak, Errenterixekoak. Harekin jokatzen eban. Gero atzera, Ormaetxek be, jokatu eban. “Pero esos otros…” Lehenengo egon zien, primeran jokatzen eon zien, horrek. Ta “aquí hubo muchos”. Gero, Espaynolen eon zan jokatzen Makala. Zabarte, zuk hori, horrek, alabie hemen bizi de. Ta don Luis izen zan horrexen denboran kapittana. Ta harexen aneixa bat, bueno aneixe-ordie euken, “aquel también estaba jugando en el Espaynol. Luego, Iriondo aquí en Bilbao, Mauri más tarde”. Bai, geroau. Mauri be, atara kontue: Mauriri entrenadorie etorten jakon etxera, ikusteko lo badeu jaixetan-ta. “Sí”.
-Juergistie zan ala?
-Jo, bakizu jaixetan danak. Bai. Ez dau ha, ta bestie. “Entonces aquel le sacó” Daucik entrenadorie Daucik eon zan ordun Bilbon. Hareixek ata eban, honexek fakultadiek itzelak, honek Marurik be.