Monterroneko kondearentzat lanean

Bixentek lan asko egin zuen sasoi batean Monterroneko kondearentzat; 28 urtean jardun zuen berarentzat lanean.

Transkripzioa

Eta zuk, Bixente, Monterroneko kondiandako lan asko eitten ziñuan, ezta? A bai! Horrei bai! Leneko lana in otsen herraje aundi bat, honeik´e palaziutan eta eoten die herrajak "que sobresalen de la pared", ez dakitzu, horrek haundixok, hola behitik urtetzekuk, bat euken ta harekin gura euen, kapillia eukon or, oin be han eongo da, ta harakotxe erdi bi indda teillekin itxi gura euen, ta bueno, in notsen lenengo lana haxe izen zan; ta gero beste antortxa bat eukitzeko holako antxiñeko, bueno, dana antxiñeko gauzie gustaitten jakon. Bera Madrillen bizi zan? Bai, hona etortze zan uran, hemen ez dakit hiru hillabete edo zenbat itten zittuen, ta hemen itten notsenak gehixenak Madrida eruten zittuan, bai, Madriden erregalo itten otsen beste batzui, eurek euren artien erregalua.

Egilea(k): Iñaki Arana