Muxika (Bizkaia)

Dolores Ibarruriren abizenaren jatorria

Dolores Ibarruriren abizenaren jatorria <p>Ajuria auzoan kitanuak egoten ziren. Arrospide medikuak haietako bat artatu zuen behin, umea izatekotan zegoela. Kitanuei medikuak baldintza bat jarri zien, umeari abizen bezala herri horretako izena jartzea: Ibarruri (Ibarruri udalerria baitzen Muxikarekin bat egin aurretik, eta Ajuria bertako auzoa). Ume horren ondorengoa Dolores Ibarruri zela diote. Bere aititek, <em>Urretxindorra</em>k, bertso batzuetan ere istorio bera kontatu zuen.</p>

Tamaina:

Ajuria auzoan kitanuak egoten ziren. Arrospide medikuak haietako bat artatu zuen behin, umea izatekotan zegoela. Kitanuei medikuak baldintza bat jarri zien, umeari abizen bezala herri horretako izena jartzea: Ibarruri (Ibarruri udalerria baitzen Muxikarekin bat egin aurretik, eta Ajuria bertako auzoa). Ume horren ondorengoa Dolores Ibarruri zela diote. Bere aititek, Urretxindorrak, bertso batzuetan ere istorio bera kontatu zuen.