Ikasketetan eta lagunekin harremana gaztelaniaz

Ikasketetan eta lagunekin harremana gaztelaniaz <p>Ikasketa guztiak gaztelaniaz egin zituen. Mojetan ibili zen lehenbizi eskolan eta gero eskola publikoan. Pare bat urteren ostean fraideetara joan zen Batxilergoa egitera. Delineatzaile ikasketak egin zituen Eibarren, Armeria Eskolan, eta berehala hasi zen lanean. Lagunartean beti gaztelaniaz egin izan du, baita kuadrillan ere, nahiz eta batzuek euskaraz jakin. Hain zuzen ere, lagun baserritarrek gaztelaniaz ikasi nahi zutelako hasi omen ziren dena gaztelaniaz egiten. Familia erdaldunetako lagunek, berriz, ez dute inoiz sentitu euskara ikasteko beharrik.</p>