Bilaketa

Pasarteak (25)

... hoi—, dozena erdi bat egunen eo, han euki ta geo txintxilika jarri. Ta handik puskatu ta beratzen, gauen bera...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Txerrikiak kontserbatzen
    ... Ta han txorizok sartzen zien. Aurrena euki hemen txintxilika ta gero, ba, pilla bat udarako, kontserbatzeko, ...
  • Baserrietara argindarra eramateko kudeaketak
    ...n lehengo alanbre xahar-xaharra arrastaka, erdiya txintxilika, eta haina den-den-dena berritu in ber zian. Eta...
  • Baserriaren egitura; sukaldea, ukuilua, logelak
    ...arrillan. Neskamea esaten zien burnizko katxarroa txintxilika ta han jarrita o bestela beheran, brasea ein ta ... kirtenakin. Hura gelatza esaten ziuen gero goien txintxilika [egoten] zana. Txintxilika jarri ta han o bestela beheran brasatan e(g)oste...
  • Artilea lantzeko modua
    ... Bai, bai. Garbitzen aittu ta sekau ondo ta jarri txintxilika jartzen zuen eta harie txintxilika eta tira eitten zien eta geo dana biltzen zan ho...
  • Artzain txabolak nolakoak izaten ziren
    ...urren batzuk edo ez zien sartzen pastoriak gauzak txintxilik lagatzeko eta? - Bai. Bueno, guk zela etxera eka...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Erditze lanerako prest logela
    ...la bordatuta. Toalla hoi egoten zan horren gaiñen txintxilika. Kuartoa sartzen zinenen beti palenkana, txarroa...
  • Etxeko sua eta ura lehen
    ...xukun jartzen zuen, eta gue amonak-eta eskuk hola txintxilik zittuela, hue burue bete-betea goien, eta holaxe ...
  • Ikastolan, euskaraz
    ...ta jokatzen. Bazeuden pertxa batzuk, abriguak eta txintxilikatuak zeuzkatela, eta guk… raya, gure barra zan pe...
  • Su baxua eta "ekonomika"
    ...tzezu/ neskamia’ro esaten ziyoten halako zea bat, txintxilikan, tximenitikan goiti behera, geo harek kanpana h...

Emaitzak: 25 | Orriak: 1 2 3