Bergara: Mendiaren aprobetxamendua

Gaiak » Baserria » Baserriko lanak » Mendiaren aprobetxamendua

Basolana, ira, garoa, ota, egurra; gaztainak, intxaurrak, urrak, masustak, basoak, esparrua, larrea

Pasarteak

#Titulua
1 Garo-batzearen garrantzia Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
2 Garoarekin zugatzak egiten zituzten Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
3 Gaztainondoek zuten garrantzia garai batean Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
4 Garoa igitaiarekin mozten zuten Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
5 Oiloak lokatzen direneko azalpenak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
6 Gaztainak etxerako eta kalean saltzeko Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
7 Ogiaren eta labeko suaren inguruko azalpenak Bideoaren ikonoa
8 Baso kontuak: perretxikoak; toponimia... Bideoaren ikonoa
9 Basoen aldaketa Bideoaren ikonoa
10 Basoen eta zuhaitzen inguruko azalpenak Bideoaren ikonoa
11 Zuhaitzak botatzeko urte-sasoi egokia Bideoaren ikonoa
12 Ikazkintza; zuhaitzen ezaugarriak Bideoaren ikonoa
13 Haritz motza; pago, haritz tantaiak Bideoaren ikonoa
14 Pinudiak nola zaindu behar diren Bideoaren ikonoa
15 Zuhaitzen gaitzak Bideoaren ikonoa
16 Zuhaitzen inguruko azalpenak Bideoaren ikonoa
17 Zuhaitzen inguruko azalpenak Bideoaren ikonoa
18 Pinu klaseak Bideoaren ikonoa
19 Pinu klaseak; ezaugarriak Bideoaren ikonoa
20 Ikazkintza Bideoaren ikonoa
21 Basoko animaliak; txoriak Bideoaren ikonoa
22 Lehenengo lana, tronkotan basoan Bideoaren ikonoa
23 Elosutik Pikunittara gaztainatara Bideoaren ikonoa
24 Gaztainaren garrantzia demografian Bideoaren ikonoa
25 Gaztaina klaseak; gaztainondoa mentatzearen inguruko azalpenak Bideoaren ikonoa
26 Gaztainondoen gaitzak; inausteko urtarorik egokiena, negua Bideoaren ikonoa
27 Ehizaren beherakada Bideoaren ikonoa
28 Gaztainak eta gaztainaren gaixotasuna Bideoaren ikonoa
29 Ingurua asko aldatu da Bideoaren ikonoa
30 Gaztainondoak Bideoaren ikonoa
31 Garo-batzea Bideoaren ikonoa
32 Abereen zainketa lanak Bideoaren ikonoa
33 Basogintza Bideoaren ikonoa
34 Ira nola garraiatzen zuten basotik Bideoaren ikonoa
35 Urte-sasoirik gogorrena baserrian Bideoaren ikonoa
36 Pagoa eta artea ikazkintzarako egurrik onenak Bideoaren ikonoa
37 Lur-jabetza: baserriak; baso eta mendiak Bideoaren ikonoa
38 Labrantzarako lur gaiztoak Bideoaren ikonoa
39 Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa Bideoaren ikonoa
40 Garoa batzera nora joaten ziren Bideoaren ikonoa
41 Baserriko lanak: gaztaina-batzea Bideoaren ikonoa
42 Gaztainak hazteko paraje egokiak Bideoaren ikonoa
43 Gaztainen prozesua zuhaitzetik otorduetara Bideoaren ikonoa
44 Gaztainak erretzen Bideoaren ikonoa
45 Egurra nola lantzen zuten Bideoaren ikonoa
46 Basoak Bideoaren ikonoa
47 Garotara urrun joan beharra Bideoaren ikonoa
48 Arbi-orriak eta haritz edo lizar-orriak ganaduarentzat Bideoaren ikonoa
49 Ganaduarentzat haritz-orriak nola lortu Bideoaren ikonoa
50 Gaztainak ere bazituzten Bideoaren ikonoa
51 "Zura. Arotzak eta etxegileak" liburua Bideoaren ikonoa
52 Ikazkintzarako egurra batzea auzolanean Bideoaren ikonoa
53 Pago-txara; "lantaixa jo" Bideoaren ikonoa
54 Txondor inguruan egiten ziren txabolak Bideoaren ikonoa
55 Besteen basoetan ere egiten zuten ikatza Bideoaren ikonoa
56 Dolarea ekarri eta sagardoa egiteari ekin zioten Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
57 Txondorra estali eta su ematen zaio Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
58 Herri-basoak; mendia Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
59 Ikazkintzaren nondik-norakoak, lehenengo urratsak labur-labur Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
60 Gaztaina klase desberdinak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
61 Txondorra egiteko prestaketak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
62 Txondorrean sartzen zen egurra zelakoa izaten zen Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
63 Ingurua zelakoa zen; basoa Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
64 Txondor klase desberdinak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
65 Txondorra egiteko prestaketak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
66 Zuhaitz-botatzearen inguruko azalpenak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
67 Egur-botatzearen inguruko kontuak Transkripzioaren ikonoa Audioaren ikonoa
68 Ikazkintza Audioaren ikonoa
69 Ikatza egiteko materialea Audioaren ikonoa
70 Txondorraren inguruko azalpenak Audioaren ikonoa
71 Egurraren prestaketa-lanak Audioaren ikonoa
72 Egurraren prestaketa-lanak Audioaren ikonoa
73 Egurraren prestaketa-lanak Audioaren ikonoa
74 Garo-batzea zelakoa izaten zen Audioaren ikonoa
75 Txondor batek dituen zatiak Audioaren ikonoa
76 Txondorra egiteko prestaketa-lanak Audioaren ikonoa
77 Txondorrak basoan lagatzen zituen aztarnak Audioaren ikonoa
78 Txondorra egiteko sasoi onena Audioaren ikonoa
79 Egurra mozteko tresnak Audioaren ikonoa
80 Ikazkinen txabola Audioaren ikonoa
81 Ikazkinen jatorduak II Audioaren ikonoa
82 Ardoaren garrantzia ikazkintzan Audioaren ikonoa
83 Artzainaren bizimodua Audioaren ikonoa
84 Egurretako afaria Audioaren ikonoa
85 Jatekoen ingurukoa azalpenak Audioaren ikonoa
86 Basoak; herri-lurrak. Urteetan zehar eman diren aldaketak Audioaren ikonoa
87 Egurrarekin zerikusia zuten lanak Audioaren ikonoa
88 Herri-basoen inguruko aspaldiko kontuak Audioaren ikonoa
89 Fruta izenak; fruta-arbolak
90 Fruta izenak; landareak. Lexikoa
91 Gaztainak nola jaten zituzten
92 Behien inguruko azalpenak
93 Txondorraren inguruko azalpenak
94 Gaztaina klaseak; gaztainondoak txertatutakoak izaten ziren
95 Ingurua -basoak, zelaiak- asko aldatu da; baserriaren etorkizuna
96 Intxaurrak, gaztainak... ganbarangordetzen zituzten
97 Udazkenean baserrian egoten ziren lanak
Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia