Gurasoak, biak baserritarrak

Gurasoak, biak baserritarrak Ama Antzuolako Amilleta baserrikoa zen, aitaren gurasoak Bergarako Soledad baserritik etorriak. Umetan Antzuolako Irausta (Irastortza) baserrira joan ziren bizitzera.

-Zure-aitta-amak nunguak dia?
-Nere ama zan Antzuelakua, Amilleta basarrikua, ta aitta Iraustakua zegatik Soledadetik gure aittan gurasuak etorri zien Irausta basarrira, gure jaiotetxera, eta izetez gure aitta Bergarakua ta jaiotzez hemengua. Gure aitta-aittajaunak zien Bergarakuak, Bergarako Soledadetik etorrittakuak Antzuelan Iraustara.
-Zure aitta Bergaran jaixua ala Antzuelan jaixua da?
-Bergaran jaixua. Ume... Bera ez zan akordatzen. Ume-umetan etorritta Antzuelan Irausta basarrira.